Elverték a miskolciakat Törökországban

Az Izmit Belediyespor női kosárlabdacsapata 85-68-ra legyőzte a DVTK Aluinvent Miskolc gárdáját az Euroliga selejtezőjében, így feljutott a sorozat főtáblájára – míg a mieink a második számú kupában vígasztalódhatnak.

Nem jött össze a DVTK-bravúr, a miskolci lányok az Európa Kupában folytatják

 

Kőkemény kiruccanás várt a DVTK női kosárlabdázóira, ugyanis az Izmit Belediyespor otthonában kellett pályára lépniük. A cél – csakúgy, mint tavaly – ezúttal is az Euroliga főtáblájára kerülés volt, ám ezúttal csak egy meccsen dőlt el a továbbjutás sorsa, ez pedig általában a papíron gyengébb csapatnak – jelen esetben a magyaroknak kedvezhetett volna, ám sajnos most nem így történt. A miskolciak dolgát nehezítette, hogy Földi Attila vezetőedző hatósági karanténja csak kedden járt le, így nem tarthatott a csapattal, ám helyét a játékosok által jól ismert sportszakmai igazgató, Völgyi Péter vette át, aki az együttes számos edzésén is részt szokott venni.

A borsodi alakulat jól kezdett, az első negyed első felében végig vezetett, ám a játékrész zárása a törököknek sikerült jobban, akik a maguk javára is fordították az állást, igaz, a nyitó tíz perc után csupán két pont volt a differencia a felek között (17-19). A második etapban nagyon belehúzott az Izmit, amely volt, hogy 14 egységgel vezetett, de a DVTK a félidő végén összeszedte magát, és nyolcpontosra faragta hátrányát a nagyszünet előtt (32-40).

A Belediyespor is érezte, hogy a folytatásban kicsit emelnie kell a szintet, és ezt tökéletesen meg is tette az érezhetően hamarabb fáradó honi együttessel szemben. A törökök részéről szinte minden beesett, ennek köszönhetően az utolsó felvonásnak tizennyolcpontos fórral mehetett neki a favorit. Ezt a sajtot pedig nem is engedte kiénekelni szájából az Izmit, amely tetemes előnyéből 17 pontot megőrzött a végéig, így összességében simán biztosította helyét az Euroliga A csoportjában. A miskolci lányoknak sem ért azonban véget a nemzetközi kaland: a DVTK Aluinvent az Európa Kupában folytathatja.

A MECCS HAJRÁJA