Veres: Bejelentkezés nélkül a Pesti TV stábja megjelent a Városházán
❗ Nyitott Városházát hirdettem, és ehhez tartom is magam. De a Városháza és nem az otthonom nyitott az érdeklődők előtt. Azt kérem politikai ellenfeleimtől, a magánélet szentségét tartsák tiszteletben, ahogy teszem én is.
❗ Köztudott, mindig állok a sajtó rendelkezésére, minden kérdésükre válaszolok, minden interjúkérésre nyitott vagyok. A mai napon mindenféle előzetes időpont egyeztetés, bejelentkezés nélkül a Pesti TV stábja megjelent a Városházán. A hivatalban nem tudtam őket fogadni, hiszen egy nagyváros polgármestereként szigorú napirend szerint dolgozom, és a mai napom rendkívül zsúfolt.
❗ Nem sokkal később megjelentek az otthonomnál, becsengettek, úgy, hogy közben a kamera forgott.
❗ Meglepőnek és mélységesen szomorúnak tartom azt, hogy míg minden médium az M1-től, a Hírt TV-n át az RTL Klubig korrektül és a szakmai etikai elveknek megfelelően képes arra, hogy interjút, nyilatkozatot kérjen tőlem, vagy a hivataltól, a Pesti TV erre nem volt képes. Ezúton is kérném őket, hogy tartsák be azt az emberi, szakmai minimumot, ami mindenkitől joggal elvárható. Az irodám továbbra is nyitva áll mindenki, így a sajtó munkatársai előtt is. Csak annyit kérek, hogy előzetesen jelezzék, hogy mikor és milyen témában szeretnének velem beszélgetni, és ne zaklassák a családomat!