Skip to content

Bodrogi Gyula: Római katolikusan játszani? Én ezt még tréfának is egy kicsit ízléstelennek tartom

Bodrogi Gyula: Római katolikusan játszani? Én ezt még tréfának is egy kicsit ízléstelennek tartom

A Heti naplónak Bodrogi Gyula, Koltai Róbert és Hernádi Judit nyilatkoztak a színházi világ politikai megosztottságáról és arról, hogy mit jelent a nemzeti vagy a keresztény színjátszás.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Először mondta el nyilvánosan a véleményét Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze a Színház-és Filmművészeti Egyetem sorsáról. Az ATV műsorának, a Heti naplónak adott interjút, melyben elmondta, hogy maga is istenhívő, de a keresztény színjátszást nehezen tudja értelmezni. „Római katolikusan játszani? Én ezt még tréfának is egy kicsit ízléstelennek tartom a vallással szemben” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy szerinte ha a színház a politikáról szól (vagyis ha a színházcsinálás politikai eszköz csupán), „akkor azonnal abba kell hagyni a szakmát”.

Akinek erről politikai gondolata van, a színházról, az egész más szakmát kell, hogy válasszon.

Bodrogi hangsúlyozta, hogy nem szabadna szembeállítani a szakmát saját magával. „Nekem szabályszerűen vérzik a szívem, hogy kívülről a néző ezt kapja már nem tudom mennyi ideje.”https://hvg.hu/kultura/20201026_Bodrogi_Gyula_Romai_katolikusan_jatszani_En_ezt_meg_trefanak_is_egy_kicsit_izlestelennek_tartom



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2020.10.27. 19:25

    https://www.origo.hu/itthon/galeria/20201027-szinhaz-es-filmmuveszeti-egyetem-blokad.html

    • Névtelen
      2020.10.28. 12:32

      Az origót olvasod? Édes jó istenem…

      • Névtelen
        2020.10.28. 17:57

        Á, csak a fekáliát nézegettem az origó képein

        • Névtelen
          2020.10.28. 19:01

          Orbán?

      • Névtelen
        2020.10.28. 18:02

        Nem kell olvasni. Eddig csak a hetihetes színészeit negligáltam, most már az SZFE mellett kiállókra is köpök. Törlöm az adathordozókról és átkapcsolók
        Ideje volt 2011-től
        „Az Ascher Café Dörnert és engem nácinak nevez, mert kaptunk egy lehetőséget, hogy kilépjünk a liberális konszenzusból és elkezdjük megszervezni a magyar nemzeti megújulás és összetartozás közösségét. Egy icipici helyen, egy színházban. Leszólják a pályázatunkat, mert ezekhez hasonló gondolatok vannak benne megfogalmazva, nem pedig a liberális konszenzusba illő pedáns igazodás. Igazodás önökhöz, akik minden tiltakozásuk ellenére letűnnek a színről? Igen, az önök liberalizmusa ma kirekesztő rendszert képvisel, méghozzá kétségbeesetten. Önök talán jobban tudják, hogy az idejük lejárt, mint mi. Hiába van még szinte minden a Molnár Tamás által felsorolt konszenzusképző eszközök és intézmények közül a kezükben, ha az Ascher Café egy színháztól ennyire berezel, akkor az az önök közeli teljes eltűnését jelzi. Félnek, pedig van három tévéjük, vannak országos és helyi lapjaik, hetilapjaik, több, mint ideát. A fél közszolgálati tévé is félig az önöké, mert betömékeltek bele annyi átváltozó művészt, liberális szellemiséget, amely fapofával aknamunkázik, ahelyett, hogy gyászmunkázna. Egyetlen színháztól ennyire megijedni, nem zárórapánik ez?”

  2. Névtelen
    2020.10.28. 18:40

    hitvány vagy bodrogi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük