Feczkó Tamás: Győzni kell!

A DVTK vasárnapi mérkőzése előtt Feczkó Tamás vezetőedző elmondta, ezúttal csak a cél számít, nyerni kell a PAFC ellen.

 

Múlt szombaton vereséget szenvedett Budafokon a DVTK, elsőként azt kérdeztük Feczkó Tamástól, hogy mit lehet tanulni a mérkőzésből?

– A budafoki mérkőzés legfontosabb tanulsága, hogy az ellenfél kapuja előtt a helyzeteinknél jobban kell koncentrálni, míg hátul fegyelmezettebben kell védekezni, nem kaphatunk újabb könnyű gólokat – válaszolt. – Egyetlen idei mérkőzésünket sem tudtuk kapott gól nélkül lehozni, ráadásul az utóbbi négy találkozón mindig mi futottunk az eredmény után, ezzel a magunk dolgát nehezítettük meg.

Vasárnap 19:30-tól a PAFC lesz az ellenfél. A felcsúti csapat három győzelemmel és három vereséggel a tabella 6. helyén áll, legutóbb hazai pályán szemvedett vereséget az MTK ellen.

– Vasárnapi ellenfelünk játékoskerete rendkívül bő, ugyanakkor erős is mert akár két hasonló képességű csapatot is ki tudnak állítani – vélekedett a sportszakember. – A kiváló idegenlégiósok mellett a saját nevelésű fiatalok bebizonyították idén, hogy lehet rájuk számítani. (A játékoskeret itt böngészhető – a szerk.)

A DVTK az előző bajnokságban kétszer döntetlent játszott a sárga-kék ellen, egyszer pedig vereséget seznvedett (a két csapat történetéről bővebben itt lehet olvasi).

– Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ahol nekünk minden körülményt figyelmen kívül kell hagyni annak érdekében, hogy nyerni tudjunk – szögezte le a vezetőedző. – Az előző bajnokságban kétszer is hasonló körülmények között kaptunk ki, ma is bennünk van emiatt a tüske. Illetve négy vesztes mérkőzést követően ki kell lábalnunk ebből a sorozatból.

Budafokon sérülés miatt többen is hiányoztak a csapatból, kire lehet ezúttal számítani közülük?

– Rui Pedro és Serhii Shestakov állapota javul, a csapattal edzettek, rájuk már szombaton is számíthatok. Ugyanakkor Molnár Gábor sérülése súlyosabb, és az egyéni edzéseket elkezdő Vági Andrásnak is időre van szüksége a visszatéréshez.

A végére hagytuk a legnehezebb kérdést: hogyan lehet megnyerni a mérkőzést, és itthon tartani a létfontosságú három pontot?

– Sokkal jobban kell küzdeni egymásért, és a védekezésünk agresszivitásán is változtani kell az eredmény érdekében. Ma a hogyan mellékes, csak a cél számít: nyerni kell! – vágta rá Feczkó Tamás.

A másik kispad

A 46 éves felvidéki magyar, Hornyák Zsolt ül a PAFC kispadján. Labdarúgóként három alkalommal szerepelt a szlovák válogatottban, nyert csehszlovák és ötször szlovák bajnoki címet, valamint szlovák kupát. Edzői karrierét Örményországban két szuperkupával és egy bajnoki címmel kezdte, később az orosz Vlagyivosztok és a cseh Slovan Liberec csapatát irányította, 2019 nyarán lett a PAFC vezetőedzője.

– Egész héten azon voltunk, hogy helyrerázzuk a csapatot az MTK elleni vereség után – nyilatkozta Hornyák Zsolt. – Kielemeztük a hibákat, megmutattuk őket a játékosoknak, és minden erőnkkel azért dolgozunk, hogy kiküszöböljük őket – remélem, sikeresek leszünk ezen törekvésünkben, és jól fel tudunk készülni a DVTK elleni mérkőzésünkre.
Mindkét együttes számára nagyon nehéz összecsapásra számítok, hiszen idegenben játszunk, ráadásul a hazai csapatnak is ugyanolyan fontos lenne a győzelem, mint nekünk.
Ellenfelünk az utóbbi időben nem szerepelt jól, de véleményem szerint az eredményeik nem a valós erejüket mutatják – nagy hibát követnénk el, ha ebből indulnánk ki, és lebecsülnénk őket. Kiélezett mérkőzésre számítok, és bízom benne, hogy hatékony és jó játékkal jó eredményt tudunk elérni.