Nyílik a világ legnagyobb rovartenyészete, amely eleinte állateledeleket készít majd, de később alkalmazkodhat az emberek megváltozott étrendjéhez is

Mariana Mazzucato a Rajk Szakkollégium által odaítélt Neumann János-díjat vehette át, majd előadásában arról beszélt, hogy a kapitalista gazdasági rendszert teljesen át kell alakítani, az államnak pedig komolyan be kell szállnia az innovációba, hogy megoldjuk korunk legégetőbb problémáit.

Ezek közé a problémák tartozik az energiaipar helyzete is. Az üvegházhatású gázokat kibocsátó erőműveket sürgősen helyettesíteni kell, de még a világ leggazdagabb innovátorai sem tudnak megegyezni, mivel – Elon Musk kizárólag a megújuló energiaforrásokat tartja elfogadhatónak, míg Bill Gates a fenntartható atomenergia mellett érvel. Az élelmiszerválság megoldásán is gőzerővel dolgoznak, 2022-ben Párizs mellett nyílik meg a világ legnagyobb rovartenyészete, amely eleinte állateledeleket készít majd, de később alkalmazkodhat az emberek megváltozott étrendjéhez is.