A rendőrök szervezett akció során ellenőrizték a túlsúlyos járműszerelvényeket a M3-as számú autópálya borsodi szakaszán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emőd Autópálya Alosztály egyenruhásai 2020. október 9-én éjszaka szervezett közlekedésbiztonsági akciót tartottak a M3-as számú autópálya megyei szakaszán.

 

 

 

 

 

Az ellenőrzés célja a külföldi hatósági jelzésű járműszerelvények ellenőrzése, a sebességtúllépés és túlsúly miatti jogsértések szankcionálása, továbbá az ittas, vagy más szer hatása alatt álló személyek kiszűrése volt.

 

 

Az akció során a rendőrök a baleset-megelőzési szempontok érvényesítésére is nagy hangsúlyt fektettek.

 

 

Az intézkedéseknél a Kommunikációs és Megelőzési Osztály referense Domokos Tibor r. törzsőrmester is jelen volt, aki a román és a moldáv szabálysértőkkel történő tolmácsolásban segített.

 

 

 

" 

A szervezett akció során a rendőrök 34 gépjárművezetőt igazoltattak, akikkel szemben alkoholszondát is alkalmaztak. Sebességtúllépés, túlsúly, műszaki állapot, és vezetői engedély lejárata miatt az egyenruhások helyszíni bírságot nyolc esetben szabtak ki 135 ezer forint összegben. Hat alkalommal közigazgatási bírság kiszabását alkalmazták összesen 210 ezer forint értékben sebességtúllépés, és leállósáv jogosulatlan használata miatt. A rendőrök egy járművezetővel szemben kötelező gépjármű-felelősség biztosítás hiányáért szabálysértési feljelentést kezdeményeztek.

 

 

Az egyenruhások az éjszaka folyamán 17 szabályszegővel szemben összesen 490.000 forint bírságot szabtak ki.

 

 

Az ellenőrzések során egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt is elfogtak a rendőrök.

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

 

 

… hogy mindenki hazaérjen!