Donald Trump elnök egészségi állapota tovább javult – jelentette be Sean Conley, az elnök orvosa. Kollégája, Sean Dooley szerint az elnöknek péntek óta nem volt láza és nem panaszkodott légszomjra. Dooley szerint Trump „sétálgat”, a szívének, májának és tüdejének állapota pedig nem ad okot aggodalomra. Az orvos szerint az elnököt akár már hétfőn kiengedhetik a kórházból.

Ez eddig remekül hangzik, de a Trump állapotáról eddig is gyökeresen ellentmondó információkat adó orvosok megint zavarosan kommunikáltak. Conleytól megint megkérdezték, hogy az elnök kapott-e oxigént. Bár korábban elkente a kérdést, most elismerte, hogy pénteken olyan légszomj tört rá Trumpra, hogy a Fehér Házban egy órán át kapott plusz oxigént. Majd arról beszélt, hogy a fertőzés kezdete óta ez már a második alkalom volt, hogy Trumpnak légzési nehézségei támadtak. Eddig egyről sem számoltak be. Amikor ezek után azt kérdezték tőle, hogy Trump péntek óta kapott-e újra oxigént, azt válaszolta, hogy ezt meg kell kérdeznie az ápolónőktől. Mivel ő az elnök kezelőorvosa, ez a válasz eléggé meghökkentő volt.

Szintén bizarr volt, amikor Conleyt korábbi nyilatkozatával szembesítették, miszerint tegnap kijelenette, hogy az elnök remekül van, Meadows kabinetfőnök ugyanakkor Trump aggasztó állapotáról beszélt. Conley úgy próbálta meg tompítani az ellentmondást, hogy azt mondta, Meadows szerinte Trump korábbi, vagyis kórházbaszállítás előtti állapotára utalt.

Az orvosi bejelentés után rögtön olyan sajtóhírek jelentek meg, miszerint az orvosai 7-10 napos kórházi tartózkodással számoltak, de Trump nagyon unatkozik és ő erőltetheti a gyors hazaengedését. (via Guardian)