Bár idáig tökéletes bukta volt a miskolci rendészet /tokkal vonóval/ most újra próbálkoznak
Gondolkoznak a lovas mezőőrség visszaállításán, lakossági igényre új alközpontokat alakíthatnak ki, és több pénzt fordítanak a rendőr-rendész párosok közös járőrözéseire – az új rendészeti koncepcióról Szilágyi Szabolcs, a Rendészeti Bizottság elnöke nyilatkozott
a minap.hu-nak

Szeptember elejére készültek el a koncepcióval, ami átfogó képet ad a rendészet tevékenységéről, a tapasztalt problémákról, és megoldási javaslatokat is megfogalmaz. Bár a korábban felhalmozott tartozások, a kormányzati elvonások és a koronavírus-járvány miatt nagyon takarékosra kellett szabni a város idei költségvetését, ez a rendőr-rendész közös járőrözések vonatkozásában nem észlelhető, sőt: 65 millió forintról 80 millióra emelték az erre fordított összeget.

– Az ellenzék állításával ellentétben szó sincs arról, hogy kevesebb rendész lesz mostantól az utcákon – fogalmazott Szilágyi Szabolcs. A Rendészeti Bizottság elnöke hozzátette: az önkormányzati támogatás összege is megmarad. Nem véletlen, hogy a Velünk a Város-frakció tagjai is megszavazták az előző közgyűlésen azt az ellenzéki előterjesztést, ami ezek garantálását indítványozta. – Úgy látjuk, a Fidesz-KDNP képviselői színházat játszanak csupán a közgyűléseken. Pontosan tudhatták, hogy se a létszám, se a forrás nem csökken.

Bizonyos adminisztrációs és irodai munkaköröknél azonban szükség van a profiltisztításra. Csak egy példa: az önálló közterület-biztonsági referensi beosztást megszüntetik, mert az adatvédelmi felelős munkájával összevonható. Megvizsgálják majd persze, milyen terhelést jelent ez a feladat ellátójának. – Ezek a munkakörök összevonhatók. A felülvizsgálat is megállapította: a referens tartósan távol van, ennek ellenére a feladatokat így is elvégzik.