Skip to content

Észak-Magyarországon az egyik legalacsonyabb a várható élettartam az EU-ban

Észak-Magyarországon az egyik legalacsonyabb a várható élettartam az EU-ban

Egy újszülött várható élettartama átlagosan 81 év volt az Európai Unióban 2018-ban – közölte az Eurostat. Az adatok szerint az a tíz régió, ahol a legmagasabb a várható élethossz, Spanyolországban vagy Franciaországban található.

A legjobb kilátásai a madridi nőknek vannak, születéskor a várható élettartamuk 88,1 év. A férfiak esetében Olaszország északi és középső részén regisztrálták a csúcsot, Trentó megyében 82,7 év volt a születéskor várható élettartam.

Az Eurostat megvizsgálta azt is, hogy 65 éves korban milyen hosszú élettartamra számíthatnak az uniós tagországok polgárai. Itt Madrid tartomány lett az első, ahol 23,2 év a várható élethossz, míg a második helyen a francia Île-de-France régió áll, 23 évvel.

Ezzel szemben a keleti és balti tagállamok régióinak túlnyomó többségében a 65 évesek várható élettartama lényegesen alacsonyabb volt. A lista végén két bolgár régió kullog, ahol egy 65 éves ember átlagosan további 15,7 évre számíthat.

Magyarország a sereghajtók között van.

A várható élettartam Budapesten a leghosszabb, 17,9 év, Észak-Magyarországon viszont mindössze 16 év, éppen csak megelőzve az utolsó helyen álló bolgárokat.Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.


7 Comments

 1. hozzászóló
  2020.10.01. - 00:23

  Fidesz kormányunk hanyatló, leáldozóban lévő Nyugat-Európáról “röfögnek” viszont “böfögésük” hazugság, hogy hanyatló nyugat de aki ezt beveszi az is buta. Nem vagyunk hülyék látjuk nyugat mindig is a jóléti társadalom lesz csak a fidesz kormányunk irigykedik rájuk mert “savanyú a szőlő”. Viszont sajnos Magyarország a hanyatló és itt van leáldozóban mert fiaink, lányaink a “lábukkal szavaznak” és elmennek mert a depresszió, rossz közérzet, Soros gyűlöletkampány, libernyákozós uszító kampány vérfarkasokat nevelt a társadalomból szinte felfalják magukat az emberek a rossz közérzettől ami lehangoltságot, szomorúságot és sokaknál depressziót okoz ami csökkenti a várható élettartamot hiszen ha egy nemzet lélekben szomorú és kedvetlen akkor a stressz felfalja a szervezetét és rövidebb élettartam. Nyugat-Európában a Franciák, Hollandok, Németek boldog, felszabadult vidám emberek, mindig mosolyognak, segítőkészek, életvidámak ez a hosszú élet garanciája ilyen egyszerű az egész.

  5
  1
  • Névtelen
   2020.10.02. - 15:23

   Miért nem húzol már el a volt gyarmattartókhoz?

   1
   3
   • Névtelen
    2020.10.02. - 16:09

    a ruszkikhoz?

    3
    1
    • Névtelen
     2020.10.02. - 18:14

     akár

 2. Anonimus
  2020.10.02. - 12:06

  Jó, jó, de a fidesznyik kormány gondoskodik róla, hogy az a rövid élet “minőségi” legyen. (Csak a libernyákozás óta fidesznyikezek.)

  3
  2
  • Névtelen
   2020.10.02. - 15:22

   És? Többet fogsz élni a túlvilágon

 3. Névtelen
  2020.10.02. - 19:23

  hát akkor csak menjen aki akar oda! én maradok ebben a nagy mélyszegénységben és élek a szar fizetésemből.

  1
  2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.