Saját iskolát alapít a világ leggazdagabb embere – méghozzá olyat, amilyenbe ő maga járt, kétévesen

Szerényen saját magáról nevezi el októberben induló iskoláját Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere – írja az amerikai Forbes.

A Bezos Academy kifejezetten rászoruló, még beiskolázás előtt álló, rászoruló gyerekeket fogad majd. A Seattle közelében, Des Moines városában nyíló intézmény célja, hogy a nem épp jó körülmények között élők felzárkóztatását segítse. Az iskola egyéves program szerint működik majd és a 3-5 év közötti gyermekeket várja. A tanárok Maria Montessori olasz pedagógus módszerét követik majd, aminek fontos eleme a tanulók érdeklődésének formálása, valamint a csoportos foglalkozások.

Kétévesen Bezos is egy Mondessori-iskolába járt. „Azt hiszem, nagyon is meghatározó élmény volt a számomra, hogy ilyen iskolába járhattam, ebben a környezetben” – mondta a Montessori Life című magazinnak még 2000-ben. „Nem tudom pontosan, mit mond erről a tudomány, de ösztönösen azt kell gondoljam, hogy ez jó a gyerekeknek.”

Jeff Bezos – aki nemrég 200 milliárd dollárt elért vagyonával a világtörténelem valaha élt leggazdagabb embere – személyesen jelentette be az iskolát, méghozzá Instagramon. A láthatóan gyermekbarát osztályterem fotója mellé azt írta, ez „még csak a kezdet”. Ezzel pedig egy régi adósságát törlesztette, először ugyanis 2018-ban beszélt arról, hogy kisgyermekeknek szeretne oktatási intézményláncot alapítani. Ennek érdekében egy kétmilliárd dolláros alapot is létrehozott, ám az iskolákkal kapcsolatban mindeddig nem nyilatkozott.