A három legérdekesebb hír csütörtök reggel: 

  • Nem követi szorosan a kormány retorikáját a magyar EP-képviselők brüsszeli munkája – derült ki egy friss, exkluzív kutatásból.
  • Miként bánik a magyar állam a keresztény menekültekkel? Utánajártunk és drámai történetek kerültek elő.
  • Letartóztatta az orosz titkosszolgálat a „szibériai Jézust”.

A magyar kormány és a keresztény menekültek

Nem követi szorosan a kormány retorikáját a magyar EP-képviselők brüsszeli munkája. Az autoriter hatalmak befolyásának legjobban ellenálló európai politikai erőket inkább a keleti blokkban találjuk, a Nyugat engedékenyebb a rezsimekkel szemben – derül ki a Political Capital kutatásából, amin a Szabad Európán jelent meg először.

Miként bánik a magyar állam a keresztény menekültekkel? Utánajártunk, vajon ugyanaz a szigor vonatkozik-e rájuk, mint mindenki másra. Megszólalni nagyon kevesen mernek, akik igen, azok drámai történeteket meséltek nekünk.

Európában a nők óránként átlagosan 16 százalékkal keresnek kevesebbet, mint a férfiak. A bérszakadék országonként jelentős eltérést mutat. Infografikánkon megmutatjuk, hol helyezkedik el Magyarország Európában.

Kevés Bayern-szurkoló jön Budapestre

Eredetileg több, mint 2000 német szurkolót vártak a csütörtöki Bayern München – Sevilla Szuperkupa-döntőre a Puskás Stadionba. Mint megtudtuk, valószínűleg töredékük érkezik csak meg ma Budapestre.

Első fokon az állam nyerte az Esterházy-kincsekért folyó pert. A legnagyobb magyar főúri műtárgy-együttest a családi magánalapítvány próbálja visszaszerezni a magyar államtól. A legendás gyűjtemény történetének újabb fordulata.

Teljesen megbénítja a házi gyermekorvosok munkáját az iskolákban bevezetett járványügyi szabályozás. A 444.hu cikke szerint ugyanis gyógyítás helyett folyamatos adminisztrációval kell foglalkozniuk, mert a szülőknek nem hihetnek az iskolák.

A BBC képein azt mutatja meg, miként nézett ki a járvány miatt lezárt ország a levegőből. Chris Gorman drónfotóin az Egyesült Királyság egészen új arcát ismerhetjük meg.

Politikai komisszárok és a „szibériai Jézus”

Az orosz elnök döntése nyomán a hadseregtől független fegyveres szervezet tagjai innentől katonai-politikai képzést kapnak. Egy elemző szerint a belarusz események is közrejátszhattak a döntésben.

Végül egy érdekes történet arról, hogy letartóztatta az orosz titkosszolgálat a „szibériai Jézust”. Szergej Torop szektavezérnek, aki azt állítja, hogy ő Jézus, mintegy 10 ezer követője van. Megírtuk nem akármilyen történetét.