Fekete-Győr András egy tévés műsorban arról is beszélt: szerinte egyre többen hisznek abban, hogy le lehet váltani a kormányt. Ha ez sikerülne, és az ellenzék kormányra kerülne, 700, jelenleg kormányzati tisztséget betöltő politikust küldene el, köztük Polt Péter legfőbb ügyészt.

A politikus a 2022-es választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy nemcsak a közös listáról, de a közös miniszterelnök-jelölt személyéről sincs még döntés. Szerinte nem csak a Momentum nem mondta még ki, hogy legyen vagy ne legyen közös lista. Úgy látja, azon, hogy hány listán indul az ellenzék, nem múlik mandátum, az egyéni választókerületeken viszont igen.

Fekete-Győr szerint ha lenne közös lista, akkor azon nem szerepelhetnek olyanok, akik az elmúlt harminc évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy csalásban vettek részt. A politikus hangsúlyozta, hogy ez alatt nem Gyurcsány Ferencet értette. Kijelentette ugyanakkor, hogy ha a Momentum garanciákat kap arra, hogy ezen a listán nem lesznek ilyen személyek – példaként az MSZP-s Tóth Csabát említette –, akkor lehet közös lista.

via hvg.hu