Szemtanú feltételezése szerint Szijjártó időnként helikopterrel jár haza a munkából

 

Hadházy Ákos független parlamenti képviselőnek tűnt fel néhány hete, hogy Szijjártó Péter a nyáron rendőrségi helikopterrel utazott egy tolnai programjára, ahol pályázati támogatást adott át egy cégnek. Akkor a külügyminisztérium így indokolta a képviselőnek a helikopter használatát: „csak abban az esetben utazik helikopterrel, ha az közfeladatok ellátásához elengedhetetlen”.

Hadházynál most jelentkezett egy szemtanú, aki azt állítja, hogy a miniszter aznap egy szekszárdi étteremnél szállt le, ahol előbb megebédelt, és csak utána ment tovább a hivatalos programjára. Az étterem melletti helikopterről fotókat is közölt, a képek Hadházy Ákos Facebook oldalán láthatók.

Egy dunakeszi lakos pedig arról számolt be Hadházynak, hogy Szijjártó Pétert az utóbbi időben négyszer is látta helikopterrel leszállni a város repülőterén. Szijjártó Dunakeszin lakik, és a szemtanú feltételezése szerint a miniszter időnként helikopterrel jár haza a munkából.

Szijjártó Péter a magasbanFotó: Borsos Mátyás / Külgazdasági és Külügyminisztérium

Hadházy eddig hiába faggatta a külügyminisztériumot, hogy mikor és miért vesz igénybe rendőrségi helikoptert a külügyminiszter, választ nem kapott. A képviselő most megpróbálja kiperelni az adatokat.