Nyilvános · Zöld Kapcsolat Egyesület szervezésében
Kerekasztal beszélgetés Miskolc új főkertészével
A város élhetőbbé tételének alapvető feltétele a zöldfelület jó állapota. Ökoszisztéma és esztétikai szolgáltatásait sajnos, sokszor észre sem vesszük. Miskolc nagyváros, egyre kisebb lakosságszámmal, egyre nagyobb zöldfelülettel. Nagyok a kihívások és nagy ellentmondások feszülnek egymásnak, ha csak a klímavédelem, vagy az infrastruktúra hálózat fenntartásának/bővítési igényeit vesszük is figyelembe.
Budapest példáján látható, hogy amennyiben teret kap, akkor mennyi hasznos folyamatot és szándékot tud elindítani, vagy becsatornázni egy főkertész a város saját, vagy éppen a városlakók, vállalkozók külső erőforrásainak segítségével.
Több, mint két évtized után Miskolcnak szeptember elejétől van főkertésze. Milyen tervek rajzolódnak kis számára, mi az, amiben a helyi közösségek együttműködésére is számít? Ezekben a kérdésekben hívtuk kerekasztal beszélgetésre Czifrusz Natáliát (https://minap.hu/…/fokertesz-varos-zolditese-miskolc…).
Időpont: 2020. szeptember 29. 16:30
Helyszín: Miskolc, Kossuth utca 13. 1. emelet, Zöld Szalon
Az eseményen számítunk az Öko Kertész Klub, a Favédelmi Munkacsoport, Miskolcért Másképpen közösségek tagjaira, a természetvédő, egyben a környezetért tenni is akaró érdeklődőkre.
A kerekasztal beszélgetésen való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a név, email cím megadásával, előzetes kérdésekkel, jobbító szándékú javaslatokkal együtt az info@zoldkapcsolat.hu emailra várjuk.
Határidő: 2020. szeptember 27.

Szervező: Zöld Kapcsolat Egyesület

Kevesebb jelenjen meg