Izgalmas témákat feszegetett tavaly a g7.hu

Rákérdeztünk a fejleményekre.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt van folyamatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága előtt. Az ügyben 20 személy szerepel terhelti pozícióban.
>
>A megalapozott gyanú szerint az egyik gyanúsított az általa képviselt gazdasági társaságok jelentős mértékű legális bevételeinek csökkentése céljából, 2015 évtől kezdődően cégláncolatos bűnszervezetet működtetett, amelyben részt vevő cégek nevében a bűnszervezet tagjai, valós tevékenység nélkül állítottak ki fiktív számlákat a gyanúsított cégei részére. A fiktív számlákat a társaságok könyvelésében felhasználták, és ÁFA bevallásaikban a fizetendő adó összegét csökkentették.
>
>A nyomozás során az ügyészség Ukrajnának és Szerbiának is jogsegélykérelmet küldött külföldi eljárási cselekmények foganatosítása céljából.
>
>Az elkövetési érték 4.404.864.163 Ft, melynek egy része az ügyészség indítványai által, számos ingatlan zár alá vételével nyert biztosítást.
>
>A nyomozás a befejezéséhez közelít, az ügyészségnek hamarosan a vádemelés kérdésében kell döntést hozni.
>
>dr. Gál Katalin
>sajtószóvivő

Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség
>