Miskolc egy debreceni tervező számára izgalmas terep, hiszen domborzati és környezeti viszonyai” kissé” eltérnek az Alföldön megszokottól. A Miskolci Városi Uszoda tervezése is emiatt volt számomra különleges élmény. Akkor a miskolctapolcai természethez való kapcsolat motiválta legjobban a tervezési folyamatot. – írja Kováts András, aki munkatársaival együtt ezúttal egy villát tervezett a borsodi megyeszékhelyre.

 

Ezúttal Miskolc – Avas villanegyed részén egy ~ 7.000 m2-es ,páratlan növényállománnyal beállt – szinte arborétum jellegű – kert közepébe kellett elhelyeznem az épületet, részben az akkor még rajta álló romos ház helyére. Ennek közvetlen környezete volt az a hely, ahol nem volt vegetáció, és a tervezett ház tájolására is ideális lehetőség adódott.

 

fotó: Kováts András

2/6
fotó: Kováts András

 

Az építtető tartalmas tervezési programja alapján róttam a villa terveit papírra, illetve munkatársaim a számítógépbe. A középkorú üzletember megbízóm már az első vázlataimat elfogadta, és hagyta kiteljesedni a tervet. Nagyvonalú hozzáállása tette lehetővé, hogy a villa ebben formában elkészülhetett. Az egységes külső képhez modern belső enteriőrt terveztek a fiatal belsőépítészek. Az anyaghasználatban is lehetőség volt a legjobb minőséget választani. Az egyedi faszerkezetű, zsaluziával kombinált nyílászárók, üvegszerkezetek, fal- és padlóburkolatok, szaniterek, stb. mind ezt bizonyítják.

 

A kivitelező is maximális igényességgel építette meg a házat. A hatalmas kert teljes rekonstrukciója után szervesen kapcsolódik a villához.
Sok hasonló megbízót és szakmai örömöt nyújtó megbízást kívánok a kollégáknak és magamnak is.

https://epiteszforum.hu/kozos-ter-a-hegyoldalban–multifunkcionalis-csarnok-az-avas-lejtojen