Várható volt: Németország is szigorít, karantén vár a Budapestről érkezőkre. Igen, fontos, hogy a Robert Koch intézet regionális listát vezet, nem egész Magyarország került fel a kockázatos területek listájára, hanem csak Budapest. Elvileg tehát a kötelező karantén és teszt mindenképp vonatkozik a repülővel érkezőkre, de aki például Zalából autóval utazik be, azokra nem.

Németországban októbertől negatív teszt esetén 5 nap után lesz elhagyható a karantén.

Belgiumnál dupla leminősítés tekintetében hasonló a helyzet, mint Ciprusnál. Először sárgába kerültünk, ami náluk ajánlott karantént jelent, de most már pirosba, ami kötelező karantént ér. Ez is várható volt és az egész országra vonatkozik. Hollandiában regionális rendszer van (a képen Maastricht), ott a Budapestről érkezőknek kötelező karanténba vonulniuk.

Felkészül: Svájc és Írország. Svájcban az előző felülvizsgálatnál épp megúsztuk a dolgot, pedig a sógorokat bekaranténozták már akkor. A következőnél tuti nem lesz ilyen mákunk. Írország hétfőn jelentette be, hogy mostantól hetente vizsgálják felül a szabadlistát, legközelebb csütörtökön. A kritériumokon simán megbukunk, szinte 100 % tehát, hogy náluk is kötelező karantén vár majd a magyarokra.

E két országban amúgy negatív teszttel sem lehet kijönni a karanténból, ki kell ülni a két hetet.

okosutas