Korábban a HVG lapja tudta meg, hogy 2018-ban nevelt lánya több mint tíz évvel ezelőtti molesztálásával gyanúsította meg a rendőrség a XVII. kerületi fideszes alpolgármestert. A lap úgy tudja, Fohsz Tivadar ellen elég bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy meggyanúsítsák, de mivel a szemérem elleni erőszak elévült, az eljárást megszüntették. Felesége vallomása szerint Fohsznak súgtak a rendőrségtől, mielőtt házkutatást tartottak nála.

Bár a molesztálási ügy elévült, tiltott pornográf felvétellel való visszaélés miatt a volt alpolgármester jelenleg is gyanúsított. Emellett Horvátországban is indult ellene eljárás.

A DK már Vadai Ágnes tolmácsolásában elmondta a magáét az ügyről, és kérdőre vonta Pintér Sándort azzal kapcsolatban, hogy valóban súgtak-e Fohsznak a rendőrségtől.

Megszólalt a kormánypárt is, alább olvasható a Fidesz reakciója az alpolgármester ügyére:

A Fidesz elítéli a gyermekekkel szemben vagy az ő felhasználásukkal elkövetett bűncselekmények minden formáját, ezért is vizsgálják felül az összes vonatkozó jogi szabályozást.

A Fidesz reagálásában tudatta: a volt alpolgármester ügyének kivizsgálása a hatóságok feladata, amennyiben az ítéletet követően szükséges, a Fidesz azonnal meg fogja tenni a megfelelő lépéseket.