Hatósági áras lesz a PCR-teszt?

Hatósági áras lesz a PCR-teszt, erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a kormányinfón. Pontos árat nem tudott mondani, erről később döntenek, de annyi bizonyos, hogy kevesebb lesz, mint 30 ezer forint. Ez a hatósági ár minden laborra érvényes lesz. Jelenleg is érvényben van egy hatósági ár, de ez csak az állami laborokra nézve kötelező.

De mennyi lehet majd az ár? Gulyás szerint valamiféle profitot azért megállapíthatnak a cégek, de a tesztköltség négyszeres-ötszörösét nem kérhetik el. Jelenleg a tesztek ára 20-40 ezer forint között mozog. De mennyibe kerül beszerezni a teszteket nagykereskedelmi áron és mekkora a mintavétel, kiértékelés költsége?

Több forrásból is úgy értesültünk, hog

Több labor is végez vállalatoknak teszteket, amikor a teljes gárdát letesztelik. Több bank, de természetesen más szektorbeli társaság is rendelt ilyet tavasszal és most is. Úgy tudjuk, ezeknek a teszteknek az ára egyenként 12-13 ezer forint. További támpontot adhat, hogy egy magánlabor egy utazási irodával leszerződve a szeptember elsején életbe lépő határzárra reagálva 25 ezer forintért csinálta meg az utasok két karanténmentő tesztjét. Ez 12,5 ezer forint tesztenként, de azt nyilván nem tudni, mennyivel szállt be az iroda.