Skip to content

Az NMHH elveszi a Klubrádió frekvenciaengedélyét

A Klubrádió szolgáltatójának ismételt jogsértése miatt a médiatörvény értelmében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács nem hosszabbította meg a 2021. február 14-én lejáró médiaszolgáltatási jogosultságot a Budapest 92,9 MHz körzeti frekvencián – olvasható a szervezet pénteki közleményében. Azt írták:

a frekvencián sugárzó Klubrádió hétéves működése során több alkalommal megsértette a médiatörvény rendelkezéseit, amely jogsértések miatt a Médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott”.

Az ismételt jogsértéssel érintett határozatokat a Klubrádió tudomásul vette, bíróságon nem kezdeményezett jogorvoslatot, a bírságok összegét befizette – magyarázták, hozzátéve: „A médiatörvény vonatkozó rendelkezése értelmében a médiaszolgáltatási jogosultság megújítását kizáró ok, ha a médiaszolgáltató a működése során a médiatörvény rendelkezéseit ismételten vagy súlyosan megszegi”.

A Budapest 92,9 MHz frekvencia folyamatos működtetésének biztosítása érdekében a Médiatanács időközben megkezdte a frekvencia hasznosítására irányuló pályázati eljárás előkészítését. Az ismételt törvénysértés ellenére a pályáztatási folyamat során a jogosultsággal jelenleg is rendelkező Klubrádió szolgáltatójának lehetősége lesz pályázati ajánlat benyújtására.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. totya
    2020.09.11. 16:48

    Na végre… 😀

    2
    4
  2. Névtelen
    2020.09.11. 20:42

    Vonyít a libsi sakálkórus, az jó a magyar embereknek.

    1
    5
  3. Névtelen
    2020.09.12. 22:53

    Akkor a drágajó Bolgár úrnak, meg Kuncze elvtársnak új állás után kell nézni?

    1
    1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük