eszak.hu

… a híd emelkedési szintje a tervek szerint 6 százalék körüli. Ami azt jelenti, hogy körülbelül a Tour de France kerékpárversenyre edző bicajosoknak lesz leginkább kedvére az Y-híd meredeksége. A ‘kocabicajosok’ vagy a családosok valószínűleg a MÁV területén található, a martinkertvárosiak által ismert kis alagutat fogják majd használni a gyalogos- és a kerékpárforgalomra is. Tessék? Az MVSC-sportpálya és a MÁV-TBF néhány éve zárt területek, átjárás lehetetlen, ill. tilos! A betonlabirintus pedig sokakban – fényes nappal is – félelmet kelt. (Egy szomszédasszonyunk – mutatós hölgy – a pályaudvar IX. vágányától rendszeresen a Pfaff F. [hajdanán: Sorompó] utcán járt haza …) Sokan bízunk benne, hogy sürgősséggel visszaállítják a sportpálya átjárhatóságát, legkevesebb 5 h és 23 h közé; ez már régóta nem a MÁV (Z)Rt. hatásköre, hanem az önkormányzaté!

… napokon belül megkezdik a felüljáró bontását minap.hu, szept. 5., 11.43 (11.19) h.

Az új híd és kapcsolódó létesítményei lakó-, parkoló- és szervizutak környezetében, valamint rendezővágányok felett biztosít majd zavartalan haladást – olvasható a közleményben. A rendezővágányok felett? Most is közúti hídon juthatunk át. A vasút-közút szintbeli kereszteződés (az állandó személyi felügyeletet is igénylő sorompó): az a Tiszai-Gömöri vágány (azaz mindössze 1 vágány, amit – a személyforgalmon túl – a Rendező-Tiszai mozdonyforgalom is igénybe vesz).
A közösségi közlekedés járatai szintén ezen az útvonalon fognak közlekedni.” MVK ZRt., 3A autóbusz Ezek szerint egy kevéskét a Soltész N. K. utcán (Bajcsy – Vörösmarty) fog közlekedni az egyébként is „városnéző” járat?  🙂

MVK 3A Vízügy.JPG

Apró örömünk: mintha visszakaptuk volna a 23-as jelű járatot.

Szeptember 14: hétfő. A cikkekben következetesen hozott szeptember 13: vasárnap.  🙁

Azon a vasárnapon merre járnak majd a „hármasok”?

egy olvasó