Médiaszemélyiségből néhány diploma megszerzése mellett életútkutató és coach lett

Tisza Kata tíz év különbséggel kétszer is berobbant a magyar médiába. Első néhány könyvét sokáig letagadta, de egy évtized hallgatás után újra ír. Van hangja, meri vállalni, és többször már nem hallgat el. Ami változott: a médiaszemélyiségből néhány diploma megszerzése mellett életútkutató és coach lett. Praxisában sokszor az abúzusból menekülőket támogatja vissza a saját erejükbe. A Forbes szeptemberi lapszámának részeként először megjelenő Forbes Women különszám címlapján Almási Kittivel szerepel.

Kata nevét hallva van, akinek a műsorvezető, másoknak az író, kevesebbeknek az angoltanár jut eszébe, megint másoknak pedig Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokája, a grófkisasszony. Öndefiníciója szerint segítő és író ember, aki negyven év alatt letette a nemesi származás, a határon túli magyarság és a zsidóság okozta kisebbségi érzeteket.

Író emberből viszont rajta kívül nem sok olyan van Magyarországon, akitől egy évtized hallgatás után sem pártoltak el az olvasói.

Megbékélt a múltjával, a „túl fiatalon hirtelen túl sikeressé” váló huszonéves énje által írt első néhány könyvével. Ma a praxisa mellett életútkutatással és az abúzus-könyvsorozata befejező részével, a Kékre szeretni című feldolgozásregénye októberi megjelenésével foglalkozik.

Katával többek között abúzusból való szabadulási útról, az öregedés kezeléséről, a kisebbségi komplexusok legyőzéséről, és arról beszélgettünk, hogy miért beszél és ír pont azokról a dolgokról, amikkel nem szívesen nézünk szembe, mint például a gyász, a bántalmazás és a válás.

A Tisza Katáról szóló teljes porté a Forbes szeptemberi lapszámának részeként megjelenő Forbes Women különszámában olvasható.

Elismerésről

Vagyok annyira távol a mainstreamtől, hogy valószínűleg, amíg élek, különösebb társadalmi elismerést a munkám nem fog kapni.”