A szeptember 13-án megrendezendő IV. Bükk Kupa előzményeiről érdemes tudni, hogy Somogyi József (az MVSC kerékpáros szakosztályának egykori elnöke) régi álma volt, hogy a régről ismert Bükk-kupa (későbbi BIK-kupa) szellemében egy nívós kerékpáros versenyt rendezzen a Bükkben. 2017-ben kezdte el a verseny megszervezését, ám azt befejezni sajnos nem tudta.

Váratlan halála után fia, Somogyi László úgy döntött, hogy kevesebb, mint három hónap alatt megrendezi a versenyt I. Bükk kupa-Somogyi József emlékverseny néven. Már az első Bükk Kupán három hónap szervezés és promóció után több, mint 120 résztvevővel,  MTB és országúti kategóriák MKSZ korosztályok szerint értékelve, valamint egyedülálló háromszáz méteres sprintbefutó külön értékelés szerint minden kategóriában kapott helyet a programban.

 

Az idei három napos rendezvény első napján szeptember 11-én, pénteken Hsin-Ni Liu zongoraművésznő és Nicolas Beaupertuis szaxofonos a Jávorkúti Vendégháznál megrendezendő koncertjének tapsolhat a közönség. A koncert lélegzetelállító látványvilágát a flAVATAR különleges fényjátékaival a cég világszabadalmai biztosítják. Másnap, szombaton rendezik a Családi és Céges Jótékonysági túrát Lillafüredtől Jávorkútig, a verseny központjáig. A túra teljesítői érem és oklevél díjazásban részesülnek. Vasárnap a Somogyi József emlékverseny része az egyenkénti indítású MTB és országúti hegyi időfutam, kategóriánkénti díjazással. A pálya az Ómassai út jávorkúti elágazástól a Jávorkút étteremig tíz kilométer hosszúságú. Masters kategóriákban páros versenyt is hirdetnek. A verseny teljesítői érem és oklevél díjazás mellett meleg gulyásleves ebédben és frissítőben, valamint szponzori felajánlásokból összeállított ajándékcsomagban részesülnek.

Eredményhirdetés után tombolasorsolást tartanak, melynek fődíja idén is egy Kross kerékpár. A program végén rajtol a Mini Bükk Kupa gyermek kerékpárverseny, mely egyenkénti indítású gyermek sprintverseny és  a Jávorkút turistaház előtt száz méteres szakaszon rendezik meg. 1-10 éves korig 5 kategóriában díjazzák a versenyzőket.

A versenyre nevezni az alábbi linken lehet:
http://bukk-kupa.com/bukk-kupa-nevezes/