Nem kapják meg Miskolcon a családok a beígért 10.000 forintos iskolakezdési támogatást az önkormányzattól – adta hírül Facebook oldalán, havonta 1.000.000 forint körüli összeget markoló Velünk a Város frakció meghatározó tagja, Bartha György igazgatói koordinátor

Tízezer forintos iskolakezdési támogatást ígértünk a kampány alatt. Az idei év azonban másképp alakult, mint ahogyan azt terveztük. A választások előtt, sőt utána is még egy jó darabig nem számolhattunk a megörökölt helyzettel, nem számolhattunk előre a járvánnyal, a kormányzati elvonásokkal. Valójában a helyzet sokkal rosszabb, mint azt a legrosszabb álmainkban is gondoltuk.

Az önkormányzat szakemberei eddig is, és ezután is megfeszített munkával azon dolgoztak, dolgoznak, hogy a működéshez szükséges forrásokat, a Nagy-Miskolc programjának végrehajtásához szükséges forrásokat megteremtsék.

Az azonban felháborító, hogy pont a fideszes képviselők kérik számon a városvezetést. Most álszent módon éppen arra kíváncsiak, hogy mikor kapják meg a miskolci családok a kampányban ígért tízezer forintos iskolakezdési támogatást. Kérdik ezt úgy, hogy pontosan tudják: csak Miskolc MJV Önkormányzatánál a tízezer forintos iskolakezdési támogatáshoz szükséges összegnek a tízezerszeresét, közel 10 milliárdos adósságot hagytak maguk után.

Ha ezt az összeget a tékozló fiúk végre befizetnék, a családok is azonnal megkaphatnák az iskolakezdési támogatást, amit a városvezetés továbbra is szeretne kifizetni, csak annak fedezetét a feledékeny fideszesek felelőtlen gazdálkodása miatt most nekünk kell majd előteremtenünk.

Azért itt a csekk, ha mégis meggondolnák magukat. Köszönjük!