Skip to content

 DVTK első csapatának és szakmai stábjának minden szerdán levett PCR tesztje negatív eredményt adott

 DVTK első csapatának és szakmai stábjának minden szerdán levett PCR tesztje negatív eredményt adott

 DVTK első csapatának és szakmai stábjának minden szerdán levett PCR tesztje negatív eredményt adott, így az első keret tagjainak felkészülése továbbra is zökkenőmentesen zajlik a jövő szombati Honvéd elleni bajnoki mérkőzésre. A klub egyik újabb irodai munkavállalójának tesztje azonban pozitív lett, ezért a DVTK azonnal meghozta a szükséges döntéseket.

Folyamatosan érkeznek a teszteredmények

Mint ismert, az OTP Bank Ligában csak érvényes negatív PCR teszt birtokában léphetnek pályára a labdarúgók, így a DVTK játékosait a szakemberek ezen a héten is letesztelték, jó hír, hogy minden PCR teszt negatív eredményt adott, így a csapat zavartalanul készülhet a Honvéd elleni mérkőzésre. Amint arról korábban már beszámoltunk, az első csapatot és a szakmai stábot a DVTK Járványügyi Operatív Törzse elővigyázatosságból teljesen elszigetelte az irodai dolgozóktól és az utánpótlástól.

Ugyanakkor sajnálatos, hogy a munkavállalók közül egy újabb személy tesztje adott pozitív eredményt. Az említett irodai dolgozó hétfőn jelezte, hogy enyhe influenzaszerű tünetei vannak, ezért a klub előírásainak megfelelően azonnal önkéntes karanténba vonult, az elővigyázatosságból elvégzett PCR teszt eredménye péntek délután érkezett meg. A kontaktkutatás jelenleg is zajlik. A klub munkavállalója sem az első csapat játékosaival, sem a csapat szakmai stábjával nem találkozott a napokban.

Fontos megemlíteni, hogy a két jelenleg érintett munkavállaló – eltérő munkakörükből kifolyólag – hetek óta nem találkozott egymással, így egészen biztosan nem egymástól kapták el a betegséget.

A – jelenleg enyhe tüneteket mutató – két kolléga kivételével a DVTK dolgozói és sportolói között továbbra sincs egyetlen olyan személy sem, akinek bármilyen betegségre utaló tünete lenne!

A DVTK Járványügyi Operatív Törzse naponta több alkalommal videókonferencia keretében vitatja meg a szükséges intézkedéseket és szoros kapcsolatban a járványügyi hatóságokkal maximálisan betartja az érvényes járványügyi szabályokat. Kiemelten hangsúlyozzuk az alapvető higiéniai szabályok betartását!

Azonnali intézkedések

  • A DVTK sportolóinak és munkavállalóinak védelme érdekében elővigyázatosságból az edzőközpont területére a DVTK Labdarúgó Sportkadémia játékosain és dolgozóin kívül vasárnaptól senki sem léphet be.
  • Bevezetésre kerül egy egészségi állapot monitorozó kérdőív minden reggel minden munkavállalónál.
  • Minden munkavállaló és sportoló esetében a munkába/edzésre érkezéskor testhőmérséklet ellenőrzés végzünk.
  • A veszélyeztetett korosztályú munkavállalókat a klub felmentette az irodai munkavégzés alól, ezt online munkavégzéssel illetve szabadban való gyakorlati foglalkozások vezetésével helyettesítjük.
  • A klub csökkenti a csoportos foglalkozások, megbeszélések, találkozások számát, illetve csak szabadtéren tartja meg azokat.

A folyamatban lévő tesztelések eredményeiről a továbbiakban is tájékoztatjuk dolgozóinkat, szurkolóinkat és a közvéleményt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük