Y híd. Szeptember 13.-án egy útlezárással folytatódnak, így a Vörösmarty út felé innentől nem lehet közlekedni.

A térség önkormányzati képviselője, Cseléné Figula Edina tájékoztatta a lakosságot a Facebookon, az alábbiakban az ő bejegyzését idézzük.

“Kedves Mindenki!
Ma (hétfőn) megtartotta közös egyeztetését az Y híddal kapcsolatban a kivitelező cég. A találkozón több érdekvédelmi képviselet is jelen volt. Továbbá a körzet országgyűlési képviselője, a főépítész úr és az érintett önkormányzati képviselők.
Itt elhangzott, hogy a munkálatok szeptember 13.-án egy útlezárással folytatódnak, így a Vörösmarty út felé innentől nem lehet közlekedni. A forgalom a Tiszai felé lesz terelve. Erre járnak a buszok is, de a 3A jelzésű járat továbbra is érinti majd kerülő után a Vízügyit és a Szinvaparkot. Ez a lezárás következő év tavaszáig lesz érvényben. Elhangzott még, hogy a továbbiak miatt egyeztetésekre lesz szükség az önkormányzattal, az mvk-val és a mávval is.
Sőt az itt felmerült kérdésekre egy egy tematikus találkozón keresnek megoldást. Sok dolgot kell az önkormányzatnak megoldani, előkészíteni, mert ezek nem szerepeltek a tervekben. Igyekszünk mindent közösen megoldani és a lakosság igényeit tolmácsolni a beruházók és az országgyűlési képviselő felé.
Csöbör Katalinnal a találkozó után beszéltem és kértem, hogy jöjjön el Szirmára és Martinkertvárosba, mert sajnos kevés az információ, ami eljut a lakossághoz, pedig fontos egy ekkora volumenű kormányberuházásnál a megfelelő tájékoztatás. Érdeklődtem a Kisfaludy út és a két településrész közti út felújításával kapcsolatban. Egyenlőre nem lesz rá keret, de keresik még a megfelelő lehetőséget, hogy ezeket az útszakaszokat is fel lehessen újítani.Egyenlőre ennyi. Most biztos, hogy 13.-tól megnő a menetidő, mind gépjárművel, mind tömegközlekedéssel, de ezt tudtuk. Hiszen egy út és híd cseréje nem mehet terelések nélkül. De a teljes lezárásra van még egy fél év. Addig sok dolgot kell megoldanunk.
További szép estét kívánok! Az iskolásoknak (bár remélem ők már alszanak) jó tanulást, sikeres évet kívánok!