Szeptember 5-től a lakosságot is fogadja a Kemény Dénes Városi Sportuszoda

 

A miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda(KDSU) működtetése az elmúlt hónapokban a fokozott biztonságon, a koronavírus- járvány terjedésének megakadályozásán alapult. A létesítményt üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. -vel szerződéses viszonyban álló egyesületek sportolói május közepétől szervezett keretek között, a szigorú megelőző intézkedések betartásával végezhették az edzéseiket.

A lakossági úszóvendégek számára jó hír, hogy 2020. szeptember 5-től, meghatározott nyitvatartási időben (hétköznap 6.00-15.00, szombaton és vasárnap 8.00-16.00 óra között) már ők is igénybe vehetik az uszodát.  Kivételt jelent, ha a létesítményben éppen sportrendezvényt (úszóversenyt, vízilabda mérkőzést) tartanak.

Az uszoda használatának feltétele, hogy belépéskor, a pénztárnál testhőmérséklet mérésen kell átesni, valamint – a Covid-19 jelenléte miatt – az esetleges kontakt-kutatás sikerének érdekében, egy „nyilatkozat” teljeskörű kitöltése is szükséges.

Fontos információ, hogy a lakosság felé történő újra nyitás kizárólag az uszodára vonatkozik, a szauna, a szolárium és a fitnesz-terem nem áll a nagyközönség rendelkezésére.

A vízkezelési technológia előírások szerinti működtetése továbbra is garanciát jelent a fertőzésveszély kiküszöbölésére. A szűk, zárt belső helyiségek (öltözők, zuhanyzók, folyosók) folyamatos fertőtlenítése mellett azonban feltétlenül szükség van az érvényben levő egészségügyi előírások (1,5 méteres távolság, kézfertőtlenítés)  maximális betartására is.