Skip to content

Shatori Walker-Kimbrough megkapta a WNBA bajnoki gyűrűt

Shatori Walker-Kimbrough megkapta a WNBA bajnoki gyűrűt

A legutóbbi bajnoki találkozó előtt a Washington Mystics szakmai stábjától megkapta a 2019-es WNBA bajnoki címnek emléket állító gyűrűt Shatori Walker-Kimbrough.

Az Aluinvent DVTK légiósa, Shatori Walker-Kimbrough tavaly WNBA-bajnokként érkezett vissza Diósgyőrbe, miután tengeren túli csapata, a Washington Mystics 89-78-ra győzött a döntő 5., mindent eldöntő meccsén a Connecticut Sun ellen. Ezzel a mérkőzéssel a Washington Mystics történetének első bajnoki címét szerezte meg, azonban az emlékgyűrű átadására akkor nem került sor.

Vasárnapról hétfőre virradóra csapott össze a Shatori jelenlegi csapata a Phoenix Mercury és a Washington Mystics. Shatori Walker-Kimbrough a találkozó előtt kapta meg a 2019-es WNBA bajnoki címnek emléket állító gyűrűt egykori csapatától.

Rendkívül büszkék vagyunk Shatori teljesítményére, fantasztikus érzés, hogy szurkolóink hétről-hétre ilyen kiváló, a világ élvonalába tartozó játékosokat láthatnak a DVTK színeiben a pályán – nyilatkozta Völgyi Péter, a DVTK sportszakmai igazgatója. Azon dolgozunk, hogy ha lehetőség lesz rá Shatori legkésőbb januártól ismét piros-fehérben szerepeljen.

A teljes rájátszást nézve hét találkozón 7.3 perc alatt 2.7 pont, 0.4 lepattanó és 0.4 gólpassz volt az átlaga Shatori Walker-Kimbrough-nak a bajnoki menetelés során. Azt megelőzően toronymagasan a legjobb alapszakaszát zárta: 34 mérkőzésen 17.1 percet átlagolt, 6.7 pontot, 1.6 lepattanót és 1.2 gólpasszt elérve. Kilenc perccel töltött többet a pályán és kétszer annyi pontot átlagolt az alapszakaszban, mint 2018-ban.

Idén a Phoenix Mercury színeiben Shatori Walker-Kimbrough 13 mérkőzésen 14.2 perc alatt 5.2 pontot, 1.5 lepattant és 1.4 gólpasszt átlagol. Az Atlanta Dream elleni találkozón 20 pontot ért el, amivel új karriercsúcsot állított fel.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük