Csodálkozom megint, hogy Bp-en olcsóbb a jegy, de biztos itt az acél városában mindenkinek jól megy
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eljutok a decathlonig, próbálkozom még 1300 autóval, de valahogy nem ment a magyaroknak az együttérzés és segítőkészség. Pedig 3 km-re felvenni egy stoppost nem egy nemzetbiztonsági kockázat.

50-es éveket idézi a villanyrendőr, Miskolc

A 42 fok már elhitette velem, hogy bizony ez már egy más Magyarország ami ma lett, így a 30 perc után befutó buszt én sem szalasztom el.  400 ft-ért veszek egy jegyet, kicsit csodálkozom megint, hogy Bp-en olcsóbb a jegy, de biztos itt az acél városában mindenkinek jól megy.

Miskolc sétálóutca

Persze a belvárosig nem megy, Búza térig jutok, igen ez is tulajdonképpen belváros. Itt a piac. Megörültem, keresek cseresznyét, mert ugye függő vagyok… de minden áru 10%-al drágább mint Pesten a piacon.  Tán a legmeglepőbb tábla a folyamatos árváltoztatás jogát fenntartjuk volt. Fura..

Miskolci piacon

Aztán begyalogolok a sétálóutcán (Széchenyi u.)  és látom milyen helyre kis belvárosuk van, az elmúlt 200 év minden építészeti irányzat képviseltette magát. A villanyrendőr megálló bizony az 50-es éveket idézte bennem, csak a 40 fok hozott vissza a jelenbe.  https://vandorboy.com/miskolc-az-iparvaros-masik-arca/