Amennyiben lehetséges

, fokozzák a rendőri jelenlétet a „számozott utcákon”, az Újgyőri főtéren, és környékén, illetve Lyukóvölgy területén. Amennyiben szükséges, az Önkormányzati Rendészetet és a Polgárőrséget is vonjuk be, ha szüksége van a segítségemre keressen bizalommal – fogalmazott a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjének írott szerdai levelében Szilágyi Szabolcs, a város rendészeti bizottságának elnöke. Az önkormányzati képviselő a város felelős politikusaival együtt szomorúan vette tudomásul, hogy Lyukóvölgyben a közelmúltban többen is drog áldozatai lettek, köztük egy 23 éves fiatalember.

Szilágyi Szabolcs a Velünk a város frakció pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy aggódva figyelte a híreket, amelyek szerint májusban a magyar piacon új dizájnerdrog jelent meg, a „4FMDB Bika”, amit nagyjából egy fröccs áráért lehet megvenni. Az Országos Rendőrfőkapitányság keddi tájékoztatójából kiderült, eddig tizenegy ember életét követelte az új, olcsó drog. Ebből öten Borsod-Abaúj-Zemplén megyében haltak meg, de Budapesten, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is szedett már áldozatokat a „bika”. Az ORFK nagy erőkkel megkezdte a dílerek felkutatását, Borsodban több embert letartóztattak, a miskolci „számozott utcák” azonban még így is fertőzöttnek számítanak.

A képviselő megkérdezte a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjétől, milyen intézkedéseket tettek eddig a kábítószer terjesztés visszaszorítása érdekében. Van-e az önkormányzatnak teendője, vagy szükséges-e bármilyen segítség a probléma kezelésére?