Miskolc is beszáll a repülőtér buliba

Tisztelt Pusztai László!

Miskolc számára fontos, hogy kisgépek fogadására alkalmas repülőtérrel rendelkezzen. Megítélésünk szerint ez hozzájárul a város üzleti környezetének fejlődéséhez és versenyképességének javulásához.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének megkeresésére megküldtük a Miskolcra vonatkozó adatokat és elképzeléseket a repülőtér fejlesztéssel kapcsolatban. Ebben jeleztük, hogy a jelenlegi sportrepülőtér helyszíne mellett javasoljuk egy alternatív helyszín vizsgálatát is a repülőtér fejlesztési elképzelések kidolgozása kapcsán. Véleményünk szerint egy nagy volumenű repülőtér fejlesztés előtt érdemes megvizsgálni, hogy mely helyszín az, amely repüléstechnikai szempontból a legalkalmasabb, és amely hosszú távon helyszínt tud adni ennek a funkciónak.

Üdvözlettel:

vÁROSHÁZA SAJTÓ

Tisztelt Sajtó!

A hvg. hu írja. Mit lehet tudni a miskolci pályázatról?

Tisztelettel

Eszakhirnok.com

Még a megyei jogú városok polgármestereit is meglepte, amikor Magyar Levente, a külgazdasági tárca államtitkára július közepén arra kérte őket, hogy nyújtsák be a repülőterük fejlesztéséről szóló koncepcióikat. Sokan azért hökkentek meg, mert nem számítottak ilyen lehetőségre, néhányakat pedig az hozott zavarba, hogy a Modern városok program (MVP) keretében már megállapodtak a kormánnyal, és a terveiket le is szállították. De elsőre az elemzők sem értették, miért a koronavírus-járvány idején szánja rá magát a kormány, hogy a brutális utasszámcsökkenés ellenére épp légikikötőkbe fektessen.

Miskolciak az Adria felé. Forrás Facebook