Egy kis segítség fehérítő fogkrém választáshoz

A fogak kíméletes és

látványos fehérítése ma már nem csak a fogorvosi rendelőkben, hanem otthon is elérhető.

Erre a célra sokféle márkájú és összetételű fehérítő fogkrém található az üzletek polcain, így előfordulhat, hogy nehézségbe ütközik kiválasztania azt az egyet, amelyik céljainak, illetve fogai számára a legmegfelelőbb.
Első lépésként javasoljuk azt tisztázni, hogy mosolyához milyen hatású fehérítő fogkrémet keres. Olyat, amelynek azonnal látványos a hatása, vagy olyan fogfehérítőt, amelyik kíméletesen de lassabban fejti ki fogain a fehérítő hatást?

Léteznek enyhébb, a hatásukat fokozatosan kifejtő és intenzív, gyors hatású fogfehérítők
Vannak olyan enyhébb, a hatásukat fokozatosan kifejtő paszták, amelyek gyengéden, fogmosásról fogmosásra segítenek helyreállítani fogai eredeti színét és természetes fehérségét, illetőleg olyanok is, amelyekkel akár azonnal, szembetűnő eredményt is elérhet.
Az extrémebb hatás eléréséhez olyan intenzívebb, erőteljesebb hatású összetétellel rendelkező fogfehérítő krémet érdemes választania, amely az erősen elszíneződött fogak látványos fehérítésére szolgál.
Ez utóbbiak ugyan gyakran azonnali árnyalatbeli változást eredményeznek és egyaránt alkalmasak a kávé-, tea-, dohányzás okozta elszíneződések eltávolítására valamint a fogak 1-2 árnyalattal világosabbá tételére, azonban ezt a fehérítő hatást sokszor olyan hatóanyagokkal érik el, amelyek a fogzománcot károsíthatják.

Vásároljunk tudatosan fehérítő fogkrémet!

Érdemes ezért alaposan megnézni, hogy az adott, megvásárolni kívánt fogkrém milyen hatóanyagokat tartalmaz.
Szerencsére a minőségi fehérítő fogkrémeknél egyáltalán nem kell tartania attól, hogy hosszú távon árthatnak a fogaknak (forrás: profimed.hu).
Bár általában a fogfehérítő krémek a felületi elszíneződés és a lepedék eltávolítását az erősebb dörzshatású mikro-szemcsés, fluoridos, xylitolos vagy kalcium-peroxid tartalmú összetételükkel érik el, azonban nem mindegyik tartalmaz abrazív anyagokat.

Vannak szinte teljesen természetes paszták is

Olyan enyhébb, de hatékony paszták is vannak forgalomban, amelyek szinte kizárólag természetes enzimekkel és mikroszilikátokkal távolítják el a lerakódásokat, a fogak világosabb árnyalatát eredményező kíméletes fehérítő hatást pedig kizárólag étkezési szódával (szódabikarbónával), aktív oxigénnel, mikronizált kalcium-peroxiddal és alacsony RDA, tehát alacsony abrazivitású értékkel érik el.
Ezek a fogfehérítők minden fogmosás alkalmával, olyan védőréteggel vonják be a fogai felszínét, amely hosszú órákra megakadályozza a fogak elszíneződését okozó anyagok, ételmaradékok és baktériumok megtapadását a fogfelszínen.
Alaposan megvizsgálva ráadásul összetételei között többnyire nem talál parabéneket, szintetikus színezékeket, SLS-t és még ízesítőket sem.

 

A minőségi fehérítő fogkrémek fogait és ínyét egyaránt óvják, táplálják a fogmosás alkalmával

Az igazán hatékony, minőségi fehérítő fogkrémek miközben eltávolítják a lepedék és a fogzománc felületi elszíneződéseit, gyengédek a fogzománchoz és elősegítik a fogzománc remineralizációját is.
Ugyanakkor E-vitaminnal, Q10 koenzimmel, propolisz kivonattal vagy épp B5 vitaminnal még az ínyt is védik, ápolják, revitalizálják tisztításról tisztításra.
Válassza Ön is a minőséget szájhigiéniájának támogatására, és fogai fehérítés közbeni maximális védelme érdekében!