Bréking.  Lánya indulhat a motorbalesetben elhunyt fideszes körzetében

Koncz Zsófia dolgozott

Magyarország washingtoni nagykövetségén is, illetve országos alelnök volt a kormánypárt ifjúsági

szervezetében.

A motorbalesetben július 10-én elhunyt képviselő, Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát indítja a Fidesz októberben az időközi parlamenti képviselői választáson – írja a Népszava, amely szerint a döntést augusztus 20-a után akarják bejelenteni.

A lap szerint Koncz Zsófia volt a kormánypárt ifjúsági szervezetének országos alelnöke, illetve korábban Magyarország washingtoni nagykövetségén is állást kapott: itt külpolitikai munkatársként dolgozott a politikai stábban.

A cikkben megemlítik, hogy Koncz Zsófia volt az, aki 2015-ben Böröcz László Fidelitas-elnökkel előállt a „provokátorfigyelő” nevű projekttel: közzé akarták tenni azok nevét, akik szerintük szándékosan zavarják az állami rendezvényeket. Az ötlet azonban nagy botrányt kavart, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) jogsértőnek minősítette a kezdeményezést.

Hogy valóban Koncz Zsófia indulhat-e az október időközin, az “felsőbb szinten” dől el a Népszava szerint: Bíró Márk, a Fidesz észak-magyarországi regionális igazgatója és Kubatov Gábor pártigazgató mondhatja ki a végső szót.

Megemlítik: az ellenzéki oldalon egyelőre két lehetséges név van, bár a pártok azt szeretnék, ha az összefogás jegyében végül csak egy közös jelölt maradna. A lehetséges indulók egyike a jobbikos Bíró László, aki állítólag vállalná is a megmérettetést.

Bíró a 2018-as országgyűlési választáson a 49,3 százalékkel győztes Koncz Ferenc után másodikként végzett, 31,6 százalékot ért el. Papp Zsolt, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 14,9, az LMP-s Tarnai Gábor pedig 2,3 százalékot szerzett.

Fotó:fidelitas.hu