A mezőkövesdi székhelyű

Szilvási Kft. végzi Mezőkövesd–Bogács-Cserépfalu–Bükkzsérc szakaszon a 14 kilométer hosszú kerékpárút építését, emellett felfestenek 6,62 kilométer kerékpárutat nettó 1 milliárd 23 millió forintért. Az augusztus 6-i Közbeszerzési Értesítő szerint a projekt keretén belül így összesen 20,6 kilométeren dolgoznak majd a szakemberek. A munkálatok során kijelölik a kerékpáros nyomot, földmunkákat végeznek, 8,6 kilométeren közúttól elválasztott, önálló 2×1 sávos bicikliutat építenek, 141 méteren elválasztás nélküli gyalog- és kétirányú kerékpárutat, 1,1 kilométeren önálló kerékpárutat, 2×1 sávval, kiemelt szegéllyel. Emellett kábeleket, közvilágítási oszlopot helyeznek át, távközlési hálózatot helyeznek védelembe.

Az önálló külterületi kerékpárúton világító burkolati jelet festenek fel a burkolat közepén, mely a közvilágítással nem rendelkező külterületi szakaszon jelentősen növeli a kerékpáros közlekedés biztonságát. A világító burkolati jel környezetbarát, energiatakarékos, innovatív megoldást jelent.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést július 16-án írták alá. A projektre a miskolci Lasped Kft. és a budapesti Reaszfalt Kft. is pályázott.