Emirates jegy mellé: a temetést fél millió forintig fizetik!

 Lehet, hogy a vírus

után nem lesz több csúnya nézés a poggyászellenőrzéskor, és nem írnak 100 eurós csekket, ha egy centivel nagyobb a táskád?

Az Emirates még tovább ment: a világ egyik legjobb légitársasága minden költséget fedez 52 millió forintig az utasai számára abban az esetben, ha utazás alatt COVID-19 fertőzést kapnak. Továbbá napi 35 ezer forintot fizet karanténköltségekre, például hotelszobára maximum két héten keresztül.

Eddig nem is lenne különleges, de az igazán morbid az egészben, hogy a listában külön kiemelik: a temetésére több, mint fél millió forintot adnak.

A kivételes ajánlat már él, és egészen a 2020 október 31-ig történő utazásokra érvényes. A biztosítás a COVID tesztelési költséget nem fedezi, és a költségek megtérítésének feltétele, hogy az utas a megbetegedését jelezze a légitársaság megfelelő nyomtatványán vagy hívja az ingyenes +971 4 2708825 számot.

Az Emirates jegyek iránti kereslet a járvány miatt 90 százalékkal esett vissza. A jelenleg magas fertőzöttség a légitársaság székhelyéül szolgáló Egyesült Arab Emírségekben pedig tovább ront az egyébként is elkeserítő helyzeten.