„A magyar kormány szeretné

, ha minden nagyobb hazai város elérhető lenne legalább kisrepülőgéppel, ami Nyugat-Európában már mindennapos, és összefüggésben van a beruházásösztönzéssel” – ezt a kijelentést Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára tette néhány nappal ezelőtt Székesfehérváron, a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén. A szakpolitikus úgy érvelt, hogy a magyar gazdaság gerincoszlopát a megyei jogú városok hálózata adja, ezért a fejlesztésükben szeretne a kormány szorosabban együttműködni a helyi vezetőkkel. Egyben azt kérte a városvezetőktől, hogy készítsenek repülőtér-fejlesztési terveket vagy a már létezőket adják át a minisztériumnak – idézte a boon.hu.

A meglévő és még működő, elsősorban sportcélokat szolgáló miskolci repülőtér sorsa több fordulatot vett az utóbbi esztendőkben. Még az előző önkormányzat döntött úgy, hogy működtetésére nem hosszabbítja meg a Borsodi Aeroklubbal kötött szerződést. A jelenlegi reptérrel kapcsolatban ugyanis többször is elhangzott, hogy körbeépítettsége miatt egyre kevésbé tölti be a szerepét.

A tavaly őszi önkormányzati választások parkolópályára helyezték a repülőtér ügyét. Ugyanakkor sportcélokra továbbra is használják a területet, és itt van a bázisa a régiót ellátó mentőhelikopternek.