Miskolc többszörösen is központi helyszíne a fesztiválnak, emellett hét település: Alsóvadász, Felsővadász, Kázsmárk, Selyeb, Rásonysápberencs, Méra és Szikszó valamint a szlovákiai Szepsi látják vendégül a fesztivál produkcióit, de egyes előadások eljutnak egyéb környező településekre is. A rendezvénysorozat számos művészeti programot kínál, közöttük húsz színházi előadást, amelyek fele hivatásos színházaktól érkezik.

A fesztivál résztvevői között szerepel többek között Csányi Sándor színművész, Müller Péter Sziámi és barátai a Romano Drom, a Vojasa és Parno Graszt formációi, a Somnakaj musical, a Ládafia Bábszínház és Nizsai Dániel bábművész.

Külföldről Európa-hírű utcaszínházi együttesek érkeznek, mint a németországi Clowns Without Border és a szlovén Kud Ljud. Kiemelt szerep jut a programban hét, a településeken működő, önszerveződő ifjúsági amatőr színházi és zenei csoportnak. Aki a fesztivál miskolci állomását látogatja meg, mindannyiukkal találkozhat augusztus 21-én a Factory Sportarénában.

boon.hu