Íme a 68 éves kazah nagymama, aki pedofilokat kasztrál a börtönben

Zoya Manaenkónak nincs éppenséggel hétköznapi foglalkozása: a Kelet-Kazahsztánban található Öszkemen egyik börtönében dolgozik nővérként. Pontosabban az a feladata, hogy a börtönbe bekerülő pedofilokat kasztrálja – írja a Daily Star.

A 68 éves nagymama mélyen egyetért azzal, hogy a gyerekek ellen szexuális bűntényt elkövető embereket ily módon büntessék.

„Úgy gondolom, hogy ez a helyes megoldás. Ezeket az embereket meg kell állítani valahogy. Borzasztó bűnt követnek el a gyerekek ellen. És ez így van rendjén, hogy a törvény megengedi nekünk ezt.”

Kazahsztánban nemrég szigorították a pedofilokkal kapcsolatos büntetéseket: akikről bebizonyosodik, hogy gyerekek ellen követtek el szexuális bűntényt, azokat kémiai kasztrációnak vetik alá. Azokon végzik el a műveletet, akiknél a pszichiátriai diagnózis is igazolja az elkövető mentális betegségét.

A kémiai kasztráció során kapnak egy injekciót a hátsó felükbe, amitől szexuális kedvük jócskán lecsökken. Az anyag, amivel a kasztrációt elvégzik a daganatos betegek kezelésében is használatos szteroid antiandrogénből áll, 12 naponta meg kell ismételni az oltást, hogy hosszantartó hatást fejtsen ki. Manaenko szerint a nyugati országok tanulhatnának tőlük, a kasztráció elrettentő ereje ugyanis távol tarthatja az elkövetőket a gyerekektől.

„Nemcsak börtönbe kerülnek, de még a férfiasságuktól is megfosztjuk őket”

– nyilatkozta az asszony.

Manaenko elmondása szerint egyáltalán nincsen lelkiismeret furdalása a munkája miatt, mivel jogos büntetésnek tartja a kasztrálást. Reménykedik, hogy a súlyos büntetés visszatartja majd az ilyen hajlamokkal rendelkezőket attól, hogy gyerekeket molesztáljanak.

Első „páciensére” tisztán emlékszik: 2018-ban végezte el az első kémiai kasztrációját egy 35 éves férfin, akit egy elhagyatott helyen találtak meg egy nyolcéves kislánnyal félmeztelenül, miután elrabolta a gyermeket.