Télen kezdik a tapolcai fejlesztéseket

Az első projekt részeként felújítják a Barabits sétányt, ahol info- és szolgáltatópavilon-jellegű épületet alakítanak ki, a Barabits és a Pazár sétányok közötti területen pedig új játszótér létesül. Rehabilitálják a csónakázótavat is: a munkák részét képezi az iszapmentesítés, a bemosódás elleni védelem, a partfal rekonstrukciója, a vízépítési műtárgyak felújítása, de kert- és tájépítészeti beavatkozások is szerepelnek. Kialakítanak egy új csónakházat egy szolgáltatóegységgel együtt, és megújítják a csónakázótónál található hidat is. Végül, de nem utolsósorban felújítják a Dehmel Nándor sétányt is.

Fényjáték, gyűjteményes kert

A másik projektnek köszönhetően zenélő, fényjátékkal ellátott szökőkutat alakítanak ki, megújítják a helyi védettséget élvező parkot, és gyűjteményes kertet is létrehoznak. A projekt részeként az Akropolisz Szabadtéri Színpad infrastrukturális fejlesztése is megtörténik.

 

A tervek szerint télen kezdődik és 2022. március 31-ére készül el mindkét beruházás, melynek célja Miskolctapolca turisztikai vonzerejének erősítése, védett természeti értékeinek bemutatása, a szolgáltatások, programlehetőségek bővítése, ezáltal az átlagos tartózkodási idő, a turisztikai bevételek növelése.