Az utóbi napokban

kaptunk már rövid ízelítőt arról a könyvbemutatóról, amit Orbán Viktor tartott csütörtökön a Karmelita kolostorban, abban is voltak már erős részletek, de azóta a miniszterelnök honlapján megjelent a teljes beszéd.

A mezőgazdaságot tárgyalva Orbán közölte, hogy a „2010 előtt a magyar vidék a legnagyobb vesztesek közé tartozott. Tehát az 1990 és 2010 közötti időszakot, ha ágazati szempontból megnézzük, ki nyert, ki veszített, melyik ágazat jutott előre, és melyik csúszott visszább, akkor

nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar vidék vesztese volt a forrás elosztásának, a fejlesztéseknek, a beruházásoknak, a modern szabályozások megalkotása szempontjából is háttérbe szorult”.  Ami érdekes megállapítás, hiszen a kárhoztatott időszakba beletartozik az első Orbán-kormány négy éve is. 

 

Mostanra Orbán szerint már 

„nem vagyunk messze attól, nem értünk még oda, de nem vagyunk messze attól, hogy azt tudjuk mondani, hogy ma egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban”.

Orbán előbb csak egy kicsit:

„örülök, hogy láthatom itt, remélem, nem értik félre, amit mondok, ezeket a magyar arcokat és székely lófőkre emlékeztető fejeket, akik itt szembenéznek velem a nézőközönség soraiból”,

A cikk a 444.hu oldalon folytatódik.