Miskolci elitgimnáziumok.  Faluról nyomulnak a fideszes igazgató aspiránsok…

Intézményvezető-

választás történt az elmúlt hetekben több miskolci közoktatási intézményben is. Nagy várakozás előzte meg többek között a Földes Ferenc Gimnázium és a Diósgyőri Gimnázium vezetőválasztását.

A Diósgyőri Gimnáziumnak van új igazgatója, de a döntéssel nem ért egyet se a tantestület, se a szülői közösség. Az intézmény vezetésével az államtitkár Komporday Leventét (képünkön)bízta meg, aki a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági

és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója. A másik pályázó Sziszkosz Róbert volt, aki 2011-től általános igazgatóhelyettesként dolgozott a Diósgyőri Gimnáziumban, 2020 márciusától pedig megbízott igazgatóként irányítja a gimnázium munkáját, mivel Péter Barnabás korábbi igazgató augusztusban nyugdíjba vonul.

A középiskola tantestülete június végén nyílt levelet fogalmazott meg, melyet a Miskolci Tankerületi Központ igazgatójának, dr. László Istvánnak címeztek. Ebben tudatják: nem értenek egyet Sziszkosz Róbert igazgatói pályázatának elutasításával. Mint írják: „kiváló tanári munkáját versenyeredmények bizonyítják. Vezetőként kollégái bizalmát és megbecsülését élvezi, az intézmény szülői és diákközössége maximálisan támogatja és mellette áll. Sziszkosz Róbert ismeri a Diósgyőri Gimnázium múltját és jelenét, ennek alapján készítette el a jövőre vonatkozó pályázatát, melyet szakmai szempontból részletesnek, hitelesnek ítél a tantestület. Ez a másik pályázat esetében nem mondható el. Ragaszkodunk hozzá, hogy bírálják felül a döntésüket, és gimnáziumi, szakmai tapasztalatok alapján történjen a Diósgyőri Gimnázium igazgatói kinevezése!”

Nyílt levél
A gimnázium szülői közössége Komporday Leventéhez címezte nyílt levelét. Ebben arra kérik a nyertes pályázót, hogy mondjon le. Küldtek levelet a Miskolci Tankerületi Központ igazgatójának is, melyben szintén tiltakoztak Sziszkosz Róbert pályázatának elutasítása miatt. Július 13-án este 6 órára pedig csendes demonstrációt szerveznek a gimnáziumban.