DVTK – ZTE 1-1 (0-0)

Borsodi

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a ZTE ellen. Az első félidőben a DVTK nem

talált fogást az öt védővel felálló vendégek ellen. A szünet után a DVTK szerzett vezetést egy szöglet után, és le is zárhatta volna a mérkőzést, majd a vendégek egyenlítettek. A hajrában mindkét kapu előtt több helyzetet láthattunk, de újabb gól már nem esett.

OTP Bank Liga 28. forduló

Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE 1-1 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 2895 néző. Játékvezető: Erdős József (Szert Balázs, Szalai Balázs; Vad II István, Hanyecz Bence).
DVTK: Danilović – Shestakov, Polgár, Brković, Memolla, – Adukor, Iszlai – Hasani, Molnár G., Kiss T. – Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
ZTE: Demjén – Kocsis G., Szépe, Katanec, Bobál D., Tamás K. – Babati, Lesjak, Bedi,Oštrek – Ikoba. Vezetőedző: Márton Gábor.

Csere: Ikoba helyett Radó, Lesjak helyett Bolla és Oštrek helyett Bőle az 59.. Ivanovski helyett Tabaković, Hasani helyett Korbély és Adukor helyett Márkvárt a 60., Tamás K. helyett Mitrović és Babati helyett Bobál G. a 71., Shestakov helyet Vági a 79., Kiss T. helyett Cortés a 82. percben.
Sárga lap: Brković a 35., Radó a 61., Shestakov a 71., Bőle a 82., Korbély a 83. percben.
Gólszerző: Szépe (1-0, öngól) a 67., Bolla (1-1) a 80. percben.

Kulcspillanatok

67. perc: Diósgyőri szöglet jobbról, Molnár beadását újra szögletre fejelték a védők a rövid oldalon, a második beadás ugyanoda érkezett, és a kétségbeesetten menteni akaról Szépe János három méterről a saját kapujának bal felső sarkába fejelt, 1-0 

80. perc: Egy bal oldali beadásra jól érkezett Bolla Bendegúz, és közelről a kapuba lőtt, Danilović csak beleütni tudott, 1-1

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: –  Az első félidőben az ellenfél ötvédős rendszere ellen nagyon kevés helyzetet tudtunk kialakítani. A szünetben állítottunk a támadójátékunkon, ezt követően több lehetőségünk is volt. Az utolsó 20 perc egy valódi  adok-kapokká vált, ami a kulcsembereink fáradtságának tudható be. Serhii Shestakov sérülése miatt már nem tudtunk ezeken a posztokon frissíteni. Mindkét csapat győzelemre játszott, mindkét csapat még a 90. perc után is eldönthette volna a találkozót.
Akik most kerültek be a kezdőbe, régen játszottak már 90 percet, és ez látszott is rajtuk, de akik vasárnap is játszottak, azokon is kijött a fáradtság.
Igazságos eredmény született, mégis csalódott vagyok, mert vezetésünk birtokában kialakítottunk egy hatalmas ziccert, amit ha értékesítünk, akkor biztosan megnyerjük a mérkőzést. Ugyanakkor őszintén ki kell azt is mondani, 1-1 után akár a vendégek is megnyerhették volna a mérkőzést.
Márton Gábor: –  A sűrű program miatt muszáj pihentetni a labdarúgókat, és ha bizonyos posztokról kikerül néhány játékos, akkor át kell gondolni, mi a megfelelő felállás, ezért döntöttem ma az öt védő mellett. Örülök az egy pontnak, de nem vagyok felhőtlenül boldog. A cserék után egy véleményes gólt kaptunk – majd meg kell nézni, kiről ment ki a szöglet előtt a labda -, nyilván ez nem azt jelenti, hogy gólt is kell kapni belőle. Azt gondoltam, megfordítjuk az állást, ám a végén itt is, ott is több helyzet adódott. Nekünk is volt sanszunk a három pontra, de elfutottuk magunkat a nagy igyekezetünkben, így a DVTK-nak is akadt helyzete. Összességében igazságos döntetlen született.