AZ EXTRALIGÁBAN FOLYTATJA A DVTK NŐI RÖPLABDA CSAPATA

A Magyar Röplabda

Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a DVTK női röplabda csapata a legmagasabb osztályban, az Extraligában kezdheti meg a következő szezont. Így immár biztos, hogy egy újabb sportágban, röplabdában is első osztályú csapata van a DVTK-nak – írja közleményében a klub.

A közlemény felidézi, a DVTK röplabda szakosztálya 1948-ban alakult, és a sikeres indulást jelzi, hogy négy évvel később – akkor éppen Diósgyőri Vasas néven – már a hat szereplős országos döntő résztvevője volt a csapat. Hosszú első osztályú szereplés után 1965-ben búcsúztak az élvonaltól, majd néhány évvel később a városban működő sportegyesületek megállapodása miatt a szakosztály megszüntetésre került és csak 2017-ben alakult újjá.

Azóta Toma Sándor szakmai igazgató és Dr. Szabó Éva sportigazgató irányításával töretlenül fejlődik a szakosztály, az idei évben az NB I. alapszakaszt második helyen zárva jogot szerzett, hogy a legmagasabb osztályba, a sportág hazai élvonalát jelentő Extraligába való feljutásért osztályozót játszhasson. Az egészségügyi vészhelyzet sajnos nem tette lehetővé az osztályozók lebonyolítását, de a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének döntése alapján immár biztos, hogy egy újabb sportágban, röplabdában is első osztályú csapata van a DVTK-nak.

– Ismét örömteli pillanatot ünnepelhet a DVTK család, kemény munkával, az Arago csoport és a szponzoraink hathatós támogatásával sikerült elérni a célunkat, vagyis hogy a miskolci, diósgyőri röplabda ismét a legmagasabb osztályban szerepelhessen – nyilatkozta Szabó Tamás, a DVTK főtitkára. – Köszönet a játékosainknak, akik keményen edzettek és a szakmai stábnak is, akik minden tudásukkal az eredményes szereplés érdekében dolgoztak. Hálásak vagyunk az MRSZ munkatársainak és vezetőinek is, akik az indulás óta mindvégig támogattak minket, és komoly segítséget nyújtottak a folyamatos fejlődéshez. Büszke vagyok, hogy az elmúlt években az első csapat eredményes szerepeltetése mellett sikerült az utánpótlást is az alapoktól felépíteni, így ma már több mint 100 gyermek röplabdázik piros-fehérben.

Leszögezik, az Extraligában sem kívánnak változtatni az eddigi filozófiánkon: elsősorban Miskolcon és az északkelet-magyarországi régióban nevelkedett játékosokra számítanak, nekik szeretnék megadni a lehetőséget, hogy a legfelsőbb szinten bizonyítsanak. Az első évben a klub célja a bentmaradás kiharcolása, reményeik szerint ehhez Miskolc támogatását is megkapjuk a város többi első osztályú csapatához hasonlóan.

-Érdemes kiemelni, hogy a röplabda csapat feljutásával a DVTK lett a Ferencváros és az Újpest mellett a harmadik nagyegyesület, amely legalább négy látvány-csapatsportágban a legmagasabb osztályban szerepel – zárta Szabó Tamás.

A 2020/2021-es Női Extraliga mezőnye
– DVTK FUX
– FATUM Nyíregyháza
– MCM-Diamant Kaposvár
– MTK Budapest
– Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE
– Szent Benedek RA
– UTE
– Vasas