Miután szerdán a viharos idő miatt elhalasztották a SpaceX első emberes küldetésének indítását, május 30-án, szombaton, magyar idő szerint 21 óra 22 perckor kilőtték a Falcon 9 rakétával a Crew Dragon űrhajót, fedélzetén az első magáncég által az űrbe küldött asztronautákkal, Bob Behnkennel és Doug Hurleyvel.

Bár most is az utolsó pillanatig a szervezők feje fölött lógott az a lehetőség, hogy a nem teljesen tiszta idő miatt le kell fújni az eseményt (ez esetben egy nappal tolták volna el a kilövést), ezúttal úgy ítélték meg a NASA meteorológusai, hogy minden helyszínen megfelelő az időjárás ahhoz, hogy elinduljon a Nemzetközi Űrállomás (ISS) felé a Crew Dragon.

A Falcon 9 rakéta első szakasza 21 óra 31 perckor vált le, és két perccel később már vissza is ért a Földre, az Atlanti-óceánban szedte össze a SpaceX drónhajója, az Of Course I Still Love You.

A Dragon 21 óra 37 perckor vált le teljesen a rakétáról, az űrhajó elsődleges pályára állt, így most egy nagyjából 19 órás út vár Behnkenre és Hurleyre, mielőtt vasárnap 16 óra 30 perc körül megérkeznek az ISS-re. A dokkolás után egy két órás, biztonsági ellenőrzésekkel teli várakozást követően lebeghetnek át az űrállomás légzsilipén.