Elsőre viccesnek tűnik az eset, amelybe az Eurowings szaladt bele szombat reggel, de inkább arra mutat rá a Corriere della Sera cikke, hogy mekkora a fejetlenség ma a reptérzárak, légrárzárak kapcsán.

A 9844-es járat Düsseldorfból repült Olbiába és a pilóta már a leszállásra készülődött, amikor arról értesült, hogy a célreptér zárva van. Negyven percig körözött, először úgy tűnt, hogy kitérőre megy Cagliariba. De ezt sem engedték, végül visszarepült a kiinduló reptérre. A gépen 2, azaz kettő utas ült – persze német adófizetői pénzből könnyen urizál a Lufthansa-leány.

Ki volt a hunyó? Az olasz légtér és a repterek kinyitottak ugyan a hét elején, de a szardíniai regionális hatóságok rögtön ezután be is zárták az olbiai repteret. Erről azonban az Eurowings nem tudott, noha kiadtak róla közleményt és hivatalos értesítést (NOTAM) is a légitársaságok felé. Nagyon úgy tűnik, hogy az Eurowingsnél nézték be a dolgot, de nagyon.

Európában ma is borzasztó nagy a katyvasz a légikorlátozások terén. Sok országban teljes repülési tilalom van, máshol kijelölt országokra vonatkozik a tilalom. Megint máshol a reptereket csukták be és van ahol szabad a forgalom. Az országok koronavírus-fertőzöttsége és a légikorlátozások között semmilyen összefüggés nincs, például a szlovák repterek még mindig zárva vannak, Angliába és Hollandiába pedig szabad a repülés.

Most, hogy nyitnak az országok és lassan oldódnak a korlátozások, a legkönnyebb beleszaladni olyan hiába, mint a Eurowings. De mélyen elgondolkodtató, hogy nem olvasták még a hivatalos NOTAM-ot se.

https://okosutas.hu/bezart-szardiniai-repterre-indult-el-egy-fapados-jarat-meglepodott-korozott-visszafordult/?fbclid=IwAR1bG-xEWTUXjgzSWI2-TYft2F9ZdCwlUBqxqoRyPBpIdKwxwzB_Gg0N1N4