Osztrák-cseh-szlovák határnyitás június közepétől

Ausztria, Csehország és Szlovákia külügyminiszterei május 19-ei videókonferenciájukon megegyeztek, hogy június közepén összehangoltan és kölcsönösen megnyitják határaikat egymás felé, s Magyarországot is bevonják ebbe a körbe.
A megbeszélésről az APA osztrák hírügynökséget Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter tájékoztatta. A híradás szerint a napokban a magyar külügyminiszter részvételével újabb videókonferenciára kerül majd sor. „Örvendetesen alakul szomszédainknál a járványügyi helyzet, s bízunk benne, hogy ez így is marad, amely a határok megnyitásának a feltétele” – jelentette ki az osztrák diplomácia vezetője, a good-deal.at beszámolója szerint.

Alsó-Ausztria külön turizmuserősítő csomaggal állt elő
Ausztria legnagyobb tartománya 22 millió eurós csomaggal készül talpra állítani a turisztikai ágazatot. Michael Duscher, a tartományi turisztikai hivatal ügyvezetője szerint erre az évre elengedik 22 ezer vállalkozás esetében a turisztikai hozzájárulást. Minden turizmusban dolgozó vállalkozás további 1500 eurós támogatást kap a higiéniai és fertőtlenítőszerek beszerzéshez.

A belföldi turizmus erősítése érdekében külön kampányt indítanak, amely fókuszában a természeti és kulturális attrakciók állnak. A „frissítő nyár” szlogen alatt futó marketingkampány első számú célcsoportja a kultúrára nyitott fiatal urbánus réteg, akik nyitottak a környezeti fenntarthatóság témára. A határok megnyitását követően a kampányt a szomszédos országokra is kiterjesztik.