Pénzbírságot, valamint két nap elzárást kapott Tornyi Barnabás (67) az Egyesült Államokban, és óvadékot is le kellett tennie, hogy szabadlábra helyezzék.

A Bors írta meg, hogy a magyar futballedző fizetés nélkül akart távozni egy áruházból (az orlandói Walmartból), a biztonsági őr ezt észrevette, feltartóztatta, rendőr érkezett a helyszínre és végül bíróság elé került a kínos ügy. A Blikk megtudta, a tavaly november 16-án történt eset miatt két napig az Orange megyei börtön „vendége” volt a korábban az NB I-es Diósgyőrt, a Honvédot és a Zalaegerszeget is irányító tréner.

A blikk.hu birtokába jutott dokumentumok alapján a 2017 óta Floridában élő szakembert február 14-én hivatalosan is vétkesnek találták 100 dollárt (32 100 forintot) meghaladó, kis értékű bolti lopás miatt.

– Az ügyet már lezárták. Két nap fogdára és a költségek megfizetésére kötelezték. Előbbit leülte, utóbbit kifizette – értesültünk az Orange megyei bíróság bűnügyi igazgatóságától.

Tornyi egy 167,78 dollár (53 857 Ft) értékű bevásárlás után nem fizetett, többek között alsónadrágokat és tisztítószereket tett a kosarába. A kétnapos elzárás mellett végül a 273 dolláros (87 633 forintos) perköltséget és az 500 dolláros (160 500 Ft) óvadékot is ki kellett fizetnie, az üzletből pedig kitiltották.

Korábban a 24.hu-nak arról beszélt, hogy csak túlkapásról van szó, nem találták vétkesnek… Úgy tűnik, nem mondott igazat.

– Az önfizetős zónában nem a szkennerhez léptem, hanem túltoltam a kocsit, hogy szót váltsak a teniszpartneremmel. Odalépett egy biztonsági őr és közölte, hogy neki rendőrt kell hívni, mert nem fizettem. Intézkedés lett belőle, jegyzőkönyvvel, majd meghallgattak – állította a weboldalnak. – A procedúra véget ért, nem bűnös lezárással. Nem találtak vétket. Szokásos túlkapásos történet.

A Blikk hivatalos forrásból azonban úgy értesült, hogy a biztonsági őr folyamatosan figyelte a bevásárlókocsija helyett a táskájába pakoló Tornyit, aki az önkiszolgáló kasszánál csak egy jegesteát húzott le.

A rendőrségi intézkedés folyamán még nem együttműködő szakember a későbbiekben már készséges volt. Az első fokon született ítélet ellen nem fellebbezett. Tudomásul vette, hogy mint nem amerikai állampolgárt akár kitilthatják az országból, amennyiben megismétlődne az eset.

atv.hu/blikk.hu