Cserháti Péter leváltása

a Rehabilitációs Intézet éléről megmagyarázhatatlan, egyszersmind mélységesen felesleges és káros lépés volt– fogalmazott Bayer

Zsolt kormánypárti publicista a Hír TV Bayer show című műsorában, ahol Balog Zoltán miniszterelnöki biztost, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi miniszterét kérdezte.

 

Balog szerint „javíthatatlanul bátor” volt a műsorvezető, hogy fel merte tenni ezt a kérdést. Mint fogalmazott, ő „a kormányzati szolidaritás nevében” nem bírálhatja utódja, Kásler Miklós munkáját. Ettől függetlenül azért szólalt meg korábban is, mert úgy érezte, hogy az Emmi közleménye sértette Cserháti emberi méltóságát és hitelességét.

Hozzátette: „Nagyon fontosnak tartom, amit péntek reggel a miniszterelnök úr is elmondott az interjújában, hogy ilyenkor az operatív törzs, az egészségügyi kormányzat nem kéréseket fogalmaz meg, hanem parancsokat, utasításokat ad.

Ilyenkor, ha valaki úgy érzi, hogy az a parancs az nem jó, akkor neki ezt jeleznie kell, és egyébként pedig végre kell hajtania.

Cserháti Pétert április 12-én, húsvétvasárnap menesztette Kásler Miklós, aki döntését azzal indokolta, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben Cserháti nem teljesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre.