Mark Levine, New York város egészségügyi bizottságának elnöke a Twitteren azt írta: miután a kórházak mellett parkoló hűtőkamionok és az ott felállított hűtött sátrak is megteltek a betegségben elhunytak holttestével, elképzelhető, hogy a városnak az egyik helyi parkban kell temetőt kialakítania.

Nemsokára megkezdjük a temetéseket. Valószínűleg New York City egyik parkját használjuk majd temetkezésre (igen, jól olvasták). Egy sorban 10 koporsót tudunk majd elhelyezni

– írta Levine.

Cuomo kormányzó erre reagálva azt mondta az újságíróknak: nem hallott a tervről.

Illinois államban vasárnapról hétfőre, egy nap alatt több mint ezer új fertőzést diagnosztizáltak, több mint 12 ezerre emelkedett a regisztrált fertőzöttek és 307-re a halottak száma. Chicago polgármestere, Lori Lightfoot hétfőn azt mondta: a városban a Covid-19 nevű járványban elhunytak 72 százaléka afroamerikai.

Arkansas állam kormányzója, Asa Hutchinson közölte, hogy Louisianába küld lélegeztetőgépeket, Gavin Newsom kaliforniai kormányzó pedig a szövetségi stratégiai tartalékba küld ilyen készülékeket, hogy más tagállamokba juttassák el azokat. Kaliforniában ugyanakkor a járvány további terjedésére számítanak, a kormányzó újabb 4600 ágyat különített el a koronavírusos betegek számára.