-nyilatkozott Burry a Bloombergnek.

Szerinte ugyanis ezekre a lezárásokra és korlátozásokra nincs szükség ahhoz, hogy kordában lehessen tartani a koronavírust, cserébe viszont aránytalanul súlyosan sújtja az alacsony jövedelmű családokat és kisebbségeket.

ÚGY VÉLI, HA A KORONAVÍRUS-TESZTEKET MINDENHOL ÉS MINDEN ESETNÉL ALKALMAZNÁK, A HALÁLOZÁSI ARÁNY KEVESEBB LENNE MINT 0,2%. EZ PEDIG NEM JOGOSÍTJA FEL A KORMÁNYOKAT ILYEN DÖNTÉSEK MEGHOZATALÁRA, SZÉTROMBOLVA A FENNMARADÓ 99,8% ÉLETÉT, MUNKÁJÁT ÉS A VÁLLALKOZÁSOKAT.

Burry, aki egyébként maga is rendelkezik orvosi diplomával, azt mondja, a koronavírust olyan józan eszű intézkedésekkel is meg lehetne fékezni, mint a gyakori kézmosás és a szélesebb körű tesztelés, mindezt anélkül, hogy mindenkit arra kellene késztetni, maradjon otthon. Kitért arra is, hogy szélesebb körben kellene alkalmazni a klorokint és a hidroxi-klorokint a betegek gyógyításában.

A befektetéseiről nem sokat beszélt a Bloombergnek, de annyit elárult, hogy kifizetődőek voltak azok a pozíciók, amelyeket a tőzsdeindexekkel szemben vett fel. Szerinte a koronavírus a passzív befektetések iránti őrült keresletet is megállítja, amely jelenséget korábban azon jelzálogfedezetű értékpapírok vásárlásához hasonlított, amely végül a 2008-as hitelbuborékhoz vezetett.

https://www.portfolio.hu/befektetes/20200407/figyelmeztet-a-befekteto-aki-elore-fogadott-a-2008-as-valsagra-nagyobb-kart-okoznak-a-lezarasok-mint-a-koronavirus-maga-424626?fbclid=IwAR1Of_NOd-8COXm_jfwfCukaed_TYNLficp_sGxqClVDEM2MiaWNU1Z-IhQ